Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pajaczki a kosmetyczka

Polecane posty

Gość gość

czy kosmetyczka może laserem usunąć pajączki z twarzy?

Gość gość
U mnie pajączki zaczęły się pojawiać podczas stosowania hormonalnej terapii zastępczej. Na twarzy popękane naczynka usunęła mi pani dermatolog laserem, zabieg mało przyjemny ale bardzo skuteczny. Jeśli chodzi o łydki i uda, poleciła mi ona harmonellę, która wzmacnia cały układ krążenia, odkąd ją stosuje pajączki na nogach są zdecydowanie mniej widoczne, zbladły. Do tego polecam maści z kasztanowca.

Gość gość
Jak najbardziej może, najlepiej udać się do jakiegoś profesjonalisty. Ja udałam się do http://chirurgnaczyniowykatowice.pl/ i bardzo mi to pomogło. Naczynka wyraźnie zbladły.

Gość gość
Ze swojej strony mogę polecić Ci http://www.krefft-laser.pl/ ponieważ wykonywałam również u niego skleroterapie moich pajączków. Efekt jest bardzo dobry i utrzymuje się już prawie rok :)

Gość gość
z twarzy pajączki (a raczej pojedyncze naczynka) usuwałąm laserem, miałam po nim strupy chyba z 10 dni (wyglądałam, jakbym spała twarzą w krzakach agrestu), ale naczynka zniknęły później zrobiła mi się czerwona kreska na czubku nosa- poszłam do tego samego gabinetu, ale była akcja grupona i pełno ludzi i kazała mi długo czekać, więc poszłąm do kosmetyczki, która nie miała lasera, a usuwała to przez elektrokoagulację i nie miałam po tym zabiegu śladu- wyszłam bez naczynka na nosie i myślałam, że z czasem coś wyskoczy (bo po laserze były najpierw pęcherzyki, które zamieniły się w strupki), ale nic się nie działo i nie wiem, czy to naczynko było np. jakoś płytko i było małe, czy elektrokoagulacja jest mniej inwazyjna, a tak samo skuteczna (i tańsza)

Gość pajaczkinanogach
tak, usunie Ci, mnie trochę bolało, a koleżankę wcale. Tylko, że potem mogą Ci wyskakiwać nowe pajączki, cudów nie ma ;( Ja na przykład już mam taka urodę, likwidowałam 3 lata temu na buzi i już przydałoby się żebym znowu poszła. Płaciłam 150 zł. Na nogach też mam, ale tutaj na szczęści pomaga mi żel na pajączki galvenoxsoft.