Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość12345678

Poinformowanie pracodawcy o ciąży i zwolnieniu lekarskim mailem.

Polecane posty

Gość gość12345678

Witam, mam prośbę. Mam pracę biurową, jestem w ciąży - początek 6 miesiąca. Tak się złożyło że nie poinformowałam jeszcze pracodawcy o ciąży - brzuch mam naprawdę mały i pod luźnymi ubraniami nie widać... Poza tym nie mam super relacji z pracodawcą. W piątek dostałam plamień, byłam u lekarza, okazało się ze mam bardzo nisko łożysko. Lekarz kazał mi iść na zwolnienie. No i od dziś jestem na zwolnieniu, zadzwoniłam w poniedziałek do koleżanki żeby to przekazała w pracy. No i teraz pasowało by mi napisać oficjalnego maila ze jestem w ciąży i ze mam zwolnienie od dziś na 3 tyg. Pomożecie mi go napisać? Nie wiem jak to delikatnie ująć....

Gość gość
Ja bym najpierw zadzwoniła (jak przy każdym zwolnieniu chorobowym,), a potem potwierdziła w oficjalnym mailu, dosyłając w załączniku kopię zwolnienia.

Gość gość
Nie wazne jakie masz stosunki z pracodawca, ale odrobina przyzwoitosci i odpowiedzialnosci wymagalaby, abys przyszla i powiedziala to szefowi osobiscie, a nie jak dzieci w szkole przez kolezanke czy maila nie patrzac czlowiekowi w oczy. Boisz sie ze na ciebie nakrzyczy czy przelozy przez kolano i wleje po tylku?

nie musisz dzwonic wystarczy od lekarza zaswiadczenie o ciazy jak tak zrobiłam i wysłałam

Gość gość
skoro ma lezec, to jak ma isc. Kiedys sie poczta wysylalo..... Normalnie napisz bez ceregieli...i dolacz zwolnienie. Troche kiepsko, ze wczesniej nie poinformowalas o ciazy.

Gość gość
odrobina przyzwoitosci wymgalaby zeby szef nie byl z klucza partyjnego 🖐️

Gość gość12345678
Nie dopisałam ale główna siedziba firmy jest w innym mieście - Poznaniu, ja pracuję w Toruniu, tu jest biuro. Szef przyjeżdża raz w miesiącu więc nie bardzo go mogę powiadomić osobiście. Zwolnienie będę miała w ręku dopiero w piątek od dzisiaj, bo w zeszły piątek lekarz nie mógł wypisać tyle dni do przodu (bo w pon i wczoraj było wolne). Kazał mi przyjść w piątek że wypisze 2 dni do tyłu... Ale poinformować muszę, a zwolnienie wyślę listem poleconym do siedziby firmy.

Gość gość12345678
"W związku z tym że spodziewam się dziecka i w ostatnich dniach pojawiło się zagrożenie ciąży, od dzisiaj do dnia 02.12.2014 r będę przebywać na zwolnieniu lekarskim. Oryginał zwolnienia prześlę pocztą do siedziby firmy w Poznaniu. Z poważaniem" Może być tak???

Gość szef kobieta 44444
jak najbardziej ;)