Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie ma pracy w Poznaniu

Polecane posty

Gość gość

Rzekomo jest to rejon z malym bezrobociem, a pracy NIE MA. Po prostu nie ma. Praca w swietle prawa to stosunek pracy, a nie zlecenie, umowa o dzielo, czy "na czarno" - a takie sa tu w wiekszosci oferty. Pensje rowniez sa "fantastyczne" - przewaza zakres wynagrodzen od 700-1300 za 160h. Nie starczy nawet na wynajecie kawalerki. Ja pracuje w Srodzie Wlkp, moj narzeczony w Suchym Lesie, przyjaciolka dojezdza do Jarocina, a kumpel do Leszna zeby miec te 1700-2000. Dodam, ze to zarowno osoby z wyzszym wyksztalceniem i doswiadczeniem, znajace jezyki jak i doswiadczeni, rzekomo poszukiwani fachowcy. Normalnie nie wierze w to...

Gość gość
Owszem, jesli sie chce znalezc cokolwiek za jakiekolwiek pieniadze, to mozna miec kilka ofert w ciagu tygodnia. Ale pracy, na umowe o prace, za godne (1800 i wiecej) wynagrodzenie NIE MA. Po prostu nie ma, sa to pojedyncze wypadki i dotycza raczej specjalistow waskich dziedzin...

Gość gość
Jak w Tarnowie Podgornym pod Poznaniem zrobili siedzibe zagranicznej firmy, Amazon czy Merlin, bo za granica pracownicy byli drozsi, to podobno przetrzebili rynek pracy w Poznaniu, bo wiekszosc osob woli tam dojezdzac. A wiecie za ile? Za 1300 na reke. 10h dziennie, za to przez 4 dni i darmowy dowoz. Za 1300 oplaca sie tym ludziom dojezdzac bo w Poznaniu nie ma dla nich lepszych ofert.

Gość Julka Pitera
dla kogo nie ma dla tego nie ma :classic_cool:

Gość gość
Na ogol nie ma, chyba, ze po znajomosci, bo jak przegladasz ogloszenia, widzisz, ze wiekszosc to zlecenia albo staze. Oczywiscie, ze dla wybitnych specjalistow zawsze praca jest... chodzi mi o zwyklych, przecietnych ludzi, przecietnie dobrych w swoim zawodzie, pracowitych i starannych.

Gość gość
Jesli twierdzicie, ze jest inaczej, to podzielcie sie ze mna doswiadczeniami, jak szukac pracy, ile placa. Napiszcie, jakie macie umiejetnosci. Ja powaznie zastanawiam sie nad wyjazdem stad. Nie podobaja mi sie kilkugodzinne uciazliwe dojazdy do pracy i chce w koncu normalnej pensji. Ale moze uda mi sie skorzystac z Waszych rad i nie bede musiala sie ewakuowac :)

Gość gość
Moja córka dostała pracę po technikum ( studiuje zaocznie ) i zarabia 2700 brutto . Do pracy 10 min pieszo . Bez znajomosci .Przestan gadac ze nie ma pracy ! Jak masz wygórowane wymagania to nie ma , bo by paznokietki sie połamały .

Gość gość
slusznie wyjedz - bedziemy zadowowleni - na wioche skad przyjechałas

Gość gość
Jak zawsze zlosliwe i niewiarygodne komentarze.

Gość gość
to czego sie użalasz ? po cos tu przyjechała ? zeby zabrac prace mieszkancom ? myslałas ze swiatem zawojujesz ? a pomyslalas o rodzinach poznaniakach od wielu lat z dziecmi ktorym zabierasz miejsce pracy ? spadaj stad wiesniaro

Gość gość
gość dziś córcia miała szczęście i tyle.

Gość gość
Nie szczescie- tylko jest normalna :)

Gość gość
Praca jest, ale PO ZNAJOMOSCI. Poza tym na umowę o pracę wymagają 10 godzin pracy za 1200 zł. I tak, boli mnie to, że byle tłuk, jak ma ustawionego tatusia czy mamusię to ma pracę, a dla innych nie ma.

Gość gość
szczescie to jest jak sie zesrasz w gacie :)

Gość gość
Nie umiesz czytac? Jestem rdzenna Poznanianka, co wiecej, mam tu mieszkanie i mysle o wyprowadzce stad. Ale nawet mnie nie przyszloby do glowy pisac o ludziach, ktorzy sciagneli do Poznania tak brzydko, jak Wy. I nikomu z Poznania nie zabieram pracy, pracuje w Srodzie Wlkp. Znalazlam ta prace bez znajomosci i spelnilam wszystkie warunki. Chce jednak ja zmienic. W Poznaniu niewiele przepracowalam z uwagi na to, ze lokalny rynek opanowali studenci na czarno i na zlecenie, za "grosze", ktorym nie chce sie dojezdzac tak daleko, jak mi. Jesli macie jakis pomysl, jak znalezc normalna prace bez znajomosci, to prosze podzielcie sie. Nie rozumiem tego chamstwa, tych zlosliwosci. Wiem, ze nie mnie jednej jest ciezko. Wiem, ze sa szczesliwcy, ktorym sie udalo. Poradzcie prosze, a nie dobijajcie. Albo grzecznie napiszcie o Waszych doswiadczeniach. Bo wiekszosc postow na Kafe wyglada jakby sfrustrowany malolat chcial sie wyzyc na slabszych, anonimowo.

Gość gość
te :) Jesli zagladaja tu osoby z innych miast, prosze, napiszcie, jak jest z praca w Katowicach, Szczecinie, Wroclawiu i Warszawie? Zwl. Wroclawiu i Warszawie. Czy tam sa lepsze oferty? Jak oceniacie? Z gory dziekuje.

Gość gość
słabo jest jak powiesz 2000 netto patrzą jak na ufo

Gość gość
A gdzie nie patrza jak na ufo kiedy chcesz tyle zarabiac? I w jakim zawodzie?

Gość gość
Gdzie? W Poznaniu? Popatrz - http://www.gowork.pl/praca/poznan;l Czy uważasz, że nie ma pracy? Bez jaj ;-) Pracy to jest całe mnóstwo - wiadomo, że nie wszędzie dostaniesz dobre warunki, ale czego oczekujecie na starcie? Nikt wam nie zaoferuje niczego atrakcyjnego od razu, bo niby na jakiej podstawie?

Gość gość
upup

Gość gość
monter / spawacz / cieśla / szwaczka - faktycznie super dla kobiety z wyższym wykształceniem:D

Gość gość
a jakie Ty te studia skończyłaś hmmm ? mój brat skończył informatykę na Politechnice , jest programistą pracy w jego zawodzi full w samym Poznaniu

Gość gość
ja mam dość pracy, ale domyślam się że autorce nie chodziło raczej o pracę montera lub spawacza, a takich jest najwięcej w powyższym linku.

Gość gość
Sądzę, że w Poznaniu jest praca, ale wiele zależy od tego jakiej konkretnie pracy szukacie. Ja po studiach dość długo nie mogłam znaleźć pracy w wyuczonym zawodzie, ale to była kwestia znajomości języków. Jak się podszkoliłam w tym zakresie, to nie trzeba było długo czekać na oferty. W tym artykule http://praca-wielkopolskie.pl/rynek-pracy-w-woj-wielkopolskim/ są dobrze widoczne cechy poznańskiego rynku pracy.

Gość gość
Nie zgodzę się, pracy jest całkiem sporo. Ciągle coś widzę, ciągle kontaktuje się ze mną ktoś z goldenline czy z linkedin. I nie mówię tu o pracy za psie pieniądze tylko o normalnej pracy. Gdyby nie to, że już mi się nie chce dojeżdżać godzinę do Poznania to ze spokojem miałabym tam pracę. Szwagierka też co chwilę dostaje jakieś oferty, które są kilkukrotnie lepsze pod względem finansowym od tych, które ja dostaję. Mój narzeczony ogłosił się na olx, że szuka pracy. Dodał zdjęcie i skopiował swoje CV. W ciągu kilku dni miał już załatwioną pracę w zawodzie za normalną stawkę(w jego zawodzie to trochę ponad dwukrotna średnia krajowa). Najłatwiej mają tzw. "pracownicy niższego szczebla", dla nich pracy jest najwięcej

Gość gość
Jak to nie ma? A ta lista - https://www.gowork.pl/praca/poznan;l ? Przecież Poznań pozostaje jednym z nielicznych miejsc, gdzie faktycznie praca cały czas jest i to na bardzo dobrych warunkach. To już nie te czasy - jeśli wam zależy na pracy, to przebieracie w ofertach!

Gość marek345
Dokładnie. Jest przecież dużo różnych fabryk i zakładów, np. http://bridgestone-poznan.pl gdzie można znaleźć pracę i to z całkiem atrakcyjnym wynagrodzeniem. Wystarczy popatrzeć na ich stronkach i wysłać CV.

Gość gość
A przeczytali mądrale w którym roku to pisałam? Fakt, teraz jest praca. Za gowniane 2-3 000 netto ale jest. Od zeszłego roku już 3x zmieniałam, szukałam max miesiąc, ale pierwsze oferty miałam już po 3 dniach. Autorka

Gość gość
lepsze to niz nic