Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lonkaa27

ciąża z zaskoczenia

Polecane posty

Gość lonkaa27

witam dziewczyny postanowiłam podzielić się z wami moją historią mam 27 lat pod koniec sierpnia a zasadzie ostatniego jego dnia mieliśmy z moim przyszłym mężem powiedzmy mały wypadek przy pracy pękła nam prezerwatywa i cała jej zawartość dostała się do środka nie przejęliśmy się za bardzo wiosną się pobieramy... mój chłopak wyjechał na 6 miesięczną placówkę a ja zajęłam się pracą przez pierwszy miesiąc nic nawet nie podejrzewałam dostałam jednodniowy okres i po nim się zaczęło bóle piersi senność wzdęcia... zrobiłam więc test- wyszedł negatywny dałam więc spokój zwłaszcza że dostałam 2 okres dość obfity trwał 3 dni z przerwami ale i po tym okresie objawy wróciły pomyślałam że muszę mieć poważne problemy z hormonami i tak na piątek 7 listopada umówiłam się do mojej ginekolog... przy usg dopochwowo robionym okazało się że mam w brzuszku fasolkę 10-11 tydzień w poniedziałek idę na szczegółowe badania boję się dziewczyny bo w ciągu tego czasu dwa razy piłam alkohol myślicie że mogą być jakieś problemy ?

Gość gość
Nie martw się na zapas. Natura tak to urządziła, że przez pierwsze tygodnie maluszek jest porządnie chroniony, aby nic szkodzącego do niego nie wniknęlo. Teraz dbaj o siebie i ciesz się swoim stanem. Gratulacje!

Gość gość
Zgadzam się, nie martw się na zapas, co się stało to się nie odstanie, a teraz przez pierwsze 3 miesiące, unikaj malowania paznokci, farbowania włosów i takie tam. Bierz kwas foliowy codziennie. Pierwsze 3 miesiące wytwarzają się wszystkie najważniejsze organy, dlatego mówi się, ze to najważniejsze miesiące ciąży jeśli chodzi o kształtowanie dzidziusia. Ja jakoś w 4rtym miesiącu zafarbowałam już włosy farbą bez amoniaku, malowałam paznokcie na balkonie itd. dmuchać na zimne nie zawadzi na pewno. Gratulacje ;-)

Gość gość
pierwsze 3 miesiące to ona ma praktycznie za sobą- czytanie ze zrozumieniem nie boli

Gość gość
Nie zauważyłam a chciałam pomóc. Odrobina przyjaznego nastawienia też nie boli...

Gość gość
co wy macie z tym malowaniem paznokci????a makijazu tez nie robicie bo niby szkodzi??

Gość gość
no właśnie ja tez nie wiem, jestem w 13tc maluję paznokcie, bo lubię i nie zamierzam z tego rezygnować, włosów faktycznie nie farbowałam, ale to tylko ze względu na mdłości, które mnie mordują całymi dniami, ale mam nadzieję że jeszcze tydzień/dwa i pójdę zrobić porządek na głowie, bo nie mogę patrzeć na odrosty. Natomiast proces organogenezy trwa do 8 tc, a nie do 12

Gość gość
Chodzi o to co wdychasz.

Gość lonkaa27
dziękuję dziewczyny za odpowiedzi ja maluję paznokcie, wklepuję balsam do ciała itd. nie wiem tylko dlaczego test mi wyszedł negatywnie

Gość gość
wraz z powietrzem wdychasz dużo gorsze rzeczy, niz przy malowaniu paznokci, które trwa chwilę

Gość gość
13:52,a może tak baranek o ścianę?:O