Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

z jakich powodow przestalyscie karmic piersia?

Polecane posty

Gość gość

Lub dlaczego nie karmilyscie wogole?

Gość gość
Ja karmilam tylko miesiac! Denerwowalo mnie to wiszenie na cycku zanim cora sie najadla w nocy pobodki i placz! Odstawilam ta zabawe!

Gość gość
Przestałam jak wg mnie przeszedł czas czyli młoda jadła już wiele różnych rzeczy a mleko było tylko dodatkiem. Byłam też wymeczona kiepskim spaniem w nocy. Ale Ogólnie karmilam ok roku i było w porządku. Wygoda i ekonomia

Gość gość
Powrot do pracy. Jeszcze po powrocie do pracy probowalam karmic rano i wieczorem ale nie udalo mi sie dlugo tego ciagnac, po 2 tygodniach zrezygnowalam bo nie bylo sensu.

Gość gość
szybko wróciłam do pracy

Gość gość
po 3 miesiącach ...bo mi sie już nie chcialo.

Gość gość
3 tygodnie-mam wiele powodow. -nie lubilam tego ciaglego wywalania cyca, mleka w nich, tego ze ciagle mi z nich kapalo, ich wiekszego rozmiaru -mam plaskie sutki i karmilamnprzez kapturki mala sie krztusila i w szpitalu sobie powiedzialam dosc-jak wroce to butla -mala ma skaze bialkowa a na na diece byc nie chcialan bo lubie mleko, sery, jogurty itd A dodatkowo zeby malej wyrosly jak miala 3,5 mc wiec i tak zbyt dlugo bym nie pokarmila. W dooopie mam kp

Gość gość
Bo to niewygodne, niszczy biust, ohydna fizjologia.

Gość gość 12
Moja się sama odstawiła jak miała 3 lata i 2 miesiące.

Gość Esen
W 6mc dziecko zaczęlo się szarpać przy piersi. Plakac, odwracać buzie. Z doradca nie doszlismy do tego dlaczego tak się dzialo. Dziecko przestalo przybierać na wadze.

Gość gość
A moje dziecko nie przybieralo na wadze przez tygodni, po jakims czasie zaczelo spadac. Lekarze kazali dokarmiac mm. Waga ruszyla a ja mialam coraz mniej pokarmu az w koncu zanikl.

Gość gość
4 mieisace. Dziecko mialo przedluzajaca sie zoltaczke. A ja mialam wybor. Odstawic od piersi albo dac psychotrop. Wybralam to pierwsze. Dziecko uczylo sie pic z butelki przez 2 tyg. Wtedy samo odrzucilo piers.i w koncu bilirubina zaczela spadac. Nie moglam wrocic do kp zanim calkowicie nie soadla,bo to prerabialismy w pierwszych tygodniach. A po miesiacu-poltora juz nie bylo sensu.

Gość kokoszka123
a ja karmiłam do ok 11 m-ca, młoda sama się odstawiła. Po prostu bardzo szybko zaczęła przesypiac calutkie noce, rano nie ciagneło jej do piersi, wolała coś innego zjeść, cały dzień jadła coś innego, no jakoś tak sama przestała ssać.

Gość gość
w 6 miesiacu przestalam bo wrocilam do pracy. Nie bylo szans by karmic bo pracowalam na caly etat a czasami nawet po godzinach.

Gość Dropsy
ja po 4 tygodniach 1 - okropny ból sutków krew ropa na przemian masakra , okazało sie ze to zapalenie po maści z antybiotykiem przeszło ale ja juz nie karmiłam 2 - ból całych piersi nie mogłam ich dotknąć o prysznicu mogłam tylko pomarzyć 3 - ciagłe wiszenie na cycu przez co musiałam siedziec w domu cały czas i nie przespane noce 4 - było to dla mnie po prostu meczące i uczucie ssania którego nie mogłam znieść od pierwszej próby w szpitalu Jeszcze w ciazy bardzo chciałam karmic piersia wszedzie pisali ze to takie cudne uczucie zawiodłam sie i wiele wycierpiałam z tego powodu , płacz codziennie najpierw z bólu a pozniej z poczucia winy ze nie dałam rady

Gość gość
A czemu przy zoltaczce nie mogłaś karmić. Większość powodów tutaj to takie wymyślone troche powody np z praca. Można karmić i pracować pracując nawet ponad 8h a nawet 12.

Gość gość
przestalam, bo syn stwierdzil, ze koledzy sie z niego juz smieja, tak to jest w podstawowce, zawsze sobie znajda powod do wysmiewania

Gość gość
dlaczego wymyslone? ty myslisz, że ja moglam w pracy chodzic i odciagac co chwile pokarm?:O a nie mialam zamiaru sie meczyc z bolu. Poza tym jak wracalam po 10h pracy to moim ostatnim marzeniem bylo budzenie sie na nocne karmienie:O Maz wtedy bral butelke i karmil a ja spalam.

Gość gość
Z wygody.

Gość gość
4 tygodnie 1. Okropny ból, dyskomfort i obrzydzenie podczas kp. 2. Córka cały czas wisiała na piersi. Podałam mm i jestem happy. Moje dziecko ma się dobrze.

Gość gość
Sama chodzę do pracy i karmie i nie musze wcale odciągać. Piersi sie przyzwyczajają. No ale ty nie chcialas karmić wiec przestalas.

Gość gość
Bo to byla zoltaczka zwiazana z pokarmem i przez 4 miesiace nie spadala bilirubina. Tzn.drgnela przy probie odstawienia na.3 dni ale potem znow sie utrzymywala. W 4 miesiacu wynosila 11. Probowalam podgrzewac swoj pokarm ale to nic nie pomagalo. Dopiero po wprowadzeniu po raz kolejny mm bilirubina zaczela spadac. Moglam kp ale musialabym podac dziecku luminal:lek psychotropowy ktorego skutkiem ubocznym jest wyplukiwanie bilirubiny z organizmu. Dziekuje,wolalam wybrac mm. Wczesniej dziecko mialo badane czy bilirubina to skutek chorob watroby czy to zoltaczka zwiazana z pokarmem. Wszystko wskazywalo na to,ze zwiazana z pokarmem. I rzeczywiscie po 2 dniach na mm spadla do 9 i potem sukcesywnie spadala. Po miesiacu bialka oczu juz stracily swoja zlota barwe,czyli zeszlismy do bezpiecznego poziomu bilirubiny. Ale jeszcze nie byla w normie. Dzieck moze miec zoltaczke fizjologiczna,ale nie pol roku. Podwyzszony poziom bilirubiny i to znacznie nie jest niczym wymyslonym z czym mozna przejsc do codziennosci.

Gość gość od pracy
tak, nie chcialam pracowac i karmic piersia. No i? Gdybym nie pracowala to pewnie po 6 miesiacu tez bym przestala bo karmienie piersia 6msc wystarczy

Gość gość
W pierwszej ciazy karmilam 4 tyg teraz znow spodziewam sie dziecka i dlugo karmic nie zamierzam! Max tez miesiac! Jakos mnie to nie przekonuje! Wole dac butle i miec spokoj i noc przespana

Gość gość
Moje piersi odrzucił syn . Z powodu płaskich brodawek nie udało mi się wykarmić córki , nawet przez nasadki (nie przybierała na wadze) a gdy zaszłam w ciążę z synem , przysięgłam sobie że tym razem będę korygować brodawki. Skutek jest taki że udało mi się karmić dziecko przez trzy miesiące ale położna kazała dokarmiać modyfikowanym bo stwierdziła że syn nie opróżnia dobrze piersi i że winą są brodawki i nasadki , że Technika ssania gołej piersi jest inna i że dzieci więcej i skuteczniej opróżniają pierś. Syn wybrał butlę (od dwóch tygodni wścieka się jak przystawiam go do piersi) a mleka przez to coraz mniej więc odciągam . Wielka szkoda ale dobre i to że trzy miesiące się udało :). Zazdroszczę tym które mają warunki do karmienia a że nie chcą ...hmmm, każdego osobny wybór.

Gość gość
przestalam po 5 tygodniach bo moje dziecko przez ten czas spadlo na wadze 250 gram nie doszlo nawet do wagi urodzeniowej wiszac caly dzien na cycku doslownie caly dzien i poł nocy lekarka kazala przychodzic na wazenie co 2 dni ale ja ten cyrk skonczylam i do wagi urodzeniowejj wrocil po 2 dniach a ja w koncu zaczelam zyć i zajmowac sie starszym dzieckiem

Gość gość
Miałam bardzo złe wyniki Testosteronu DHEs oraz ogólnie mam problmy z nadnerczami, wypadaly mi włosy z tego powodu, wpadłam w depresje, zle sie czulam. Musiałam zacząc po porodzie brac silne leki, kwestia czasu, pokarmilam tyle ide sie da: 4-5misiący, 5ty i 6 miesiąc dawalam moje mleko z butli 3 razy dziennie zamrożone odciągnięte(odciągnelam caaały zamrażalnik), tylko wcześniej bo po 3,5msc wprowadzilam desery i obiadki, po kilka łyżeczek. Aby mala nie została przy odstawianiu tylko na moim mleku.Jak przestałą pic moje jadła już calkiem sporo warzyw i owoców:) plus kaszke mleczną bobovity bez cukru łyżeczką:). Aha i na moim mleku w 6msc wprowadziłam gluten, między innymi po to chciałam swoje mleko dawac...podobno lepiej.

Gość gtgerg
Ja odpuściłam gdy po akcji z karmieniem całonocnym, dziecko zasnęło dopiero gdy dostało MM. Byłam na siebie wściekła że tak męczyłam biedactwo. Teraz wiem że jak mleka nie ma i szybko nie pomogą herbatki, ściąganie i cuda, to mleka nie ma. A dziecko ma prawo najeść się i spokojnie zasnąć.