Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pracodawca potrącił mi za kartę multisport mimo, że ją wymówiłam

Polecane posty

Gość gość

W październiku poszłam do kadr złożyć wypowiedzenie karty multisport dla osoby towrzyszącej (koszt 160 zł, kolezanka dla której grzecznościowo brałam kartę sama zaczeła prace w firmie, w której dali jej kartę), wypowiedzenie było od listopada, ustne. W poniedziałek dostałam przelew z potrąceniem za tę kartę, byłam dziś w kadrach i osoba, które zajmuje się kartami potwierdziła, że wypowiedziałam ale zapomniała (?) przekazać to dziewczynie, która robi przelewy. Podobno nic nie mogą zrobić. Czy to prawda? Powinni mi zwrócić pieniądze? Koleżanka, dla której jest karta nie potrzebuje jej już bo ma ze swojego zakładu pracy, zresztą nie jej wina, że u mnie w robocie jest bałagan, 160 zł to dla mnie dużo pieniędzy, nie chce im podarować.

Gość gość
proszę o pomoc

Gość gość
Proszę o pomoc, szukam informacji w internecie ale nic nie ma. dziunie w kadrach mówią, żebym rozliczyła się z koleżanką dla której brałam kartę ale ona już ma swoją za pare złotych i to nie jej wina, że ktoś "zapomniał" zaznaczyć w systemie, że nie powinno być potrącenia

Gość gość
Moglas napisac pismo,mialabys podkladke.

Gość gość
Pismo: "W związku z ustnym wypowiedzeniem przeze mnie w dniu.... umowy o kartę multisport, co zostało potwierdzone przez pracownika działu kadr, panią Anię (Zosię, Basię) w dniu... (data, kiedy ta pani powiedziała, że zapomniała), proszę o zwrot niesłusznie potrąconej kwoty 160 zł". x za potwierdzeniem odbioru !!! albo w ostateczności poleconym pocztą x nie może być tak, że panienka z kadr przyjęła informację, zapomniała i nic się nie dzieje, czyli nadal bierze całą pensję x dobrze byłoby, gdyby jej oświadczenie o zapomnieniu ktoś jeszcze, oprócz ciebie, słyszał

Gość gość
ale nie napisałam, w życiu by mi nie przyszło do głowy, że może tak się stać. Osoba, która zajmuje się zakładaniem tych kart potwierdza, że pamieta że anulowałam, nawet "u siebie" w pliku ma to odhaczone ale nie przekazała informacji innej osobie, która zleca przelewy i tamta automatycznie - bo co miesiąc było potrącane - odjęła mi z wynagrodzenia

Gość gość
no to niech ci odda 160 zł za własne zaniedbanie i po sprawie

Gość gość
ależ patologia te polaczki, taka biedna polka o głupie 160 zł się tak pruje gotowa żyły wypruć , udusić kogokolwiek. polactwo to patologia!