Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy sa tu jakies ambitne studentki?

Polecane posty

Gość gość

Hej! Chetnie poznam fajne dziewczyny, ktore potrafia kulturalnie i merytorycznie udzielac sie na forum. Mozemy sie powymieniac doswiadczeniami. Ja, otwarta osoba, mila, grzeczna, bardzo ambitna, przyjacielska, obyta. Inspiruja mnie ludzie, ktorzy cos soba reprezentuja, przy czym absolutnie nie wywyzszajac sie. Szanuje ludzi i wiem, ze ile ludzi tyle opinii. Zachecam do pogaduszek! :)

Gość Też studentka
Gdzie studiujesz i co? ;)

Gość gość z chemii
ja studiuję chemię :-)

Gość gość
ciekawe czemu na forum poza polską ale to lepsze niż kolejne głupoty UKów.

Gość gość
Tu autorka. Temu na forum poza Polska bo nie mieszkam w Polsce. Studiuje bio-medycyne w Wielkiej Brytanii. Na razie to dopiero poczatek, dopiero co zaczelam moja przygode ze studiami. Nie jest lekko, to ciezka praca. Wy tez uczycie sie za granica?

Gość gość
może opowiesz jak się żyje w szeregowcu

Gość amelajda1
Ja się uczyłam w Wielkiej Brytanii a teraz już pracuję w zawodzie :) też kierunek ścisły. Studia skończyłam rok temu ale wspominam to jako super przygodę. Teraz w pracy mamy dużo projektów i myślę żeby zrobić masters a potem phd bo pomysłów mam wiele. Dobrze rozumiem, że jesteś na pierwszym roku? Przyjechałaś prosto z Polski czy tu robiłaś jakieś kursy?

Gość Student Londyn
Dziewczyny ja sie z wami chetnie spotkam na kawe :) Student.

Gość gość
Studiujecie tak ciężkie kierunki, a z czego się utrzymujecie?

Gość gość
Ja się utrzymywałam z kasy zaoszczędzonej przed studiami + pożyczka studencka + praca part time w czasie studiów. Do teraz nie mam pojęcia jak pogodziłam pracę, studia i jeszcze miałam problemy osobiste.

Gość gość
pożyczkę studencką zwraca się po studiach? ale od razu należy spłacać po otrzymaniu dyplomu? :D co jak się szybko nie znajdzie pracy w zawodzie?

Gość gość
Tu autorka. Ja nie mieszkam w Londynie. Nie, nie robilam zadnych kursow. Po prostu konczylam w Wielkiej Brytanii high school, robilam GCSE i A levels i od razu po tym poszlam na studia. Utrzymuje sie raczej z pracy, bo pracuje part time w sklepie a mieszkam z rodzicami i nie musze wynajmowac nic samodzielnie. Nie mam kredytu studenckiego bo moi rodzice oboje pracuja i mi nie przysluguje, ale mam oplacone czesne. Marze rowniez o Phd. Daleka droga przede mna. Pozdrawiam!

Gość amelajda1
Pożyczkę studencką zwraca się jak zacznie się zarabiać więcej niż 15k (starsi studenci) a teraz chyba 20k. Jak przez 35lat nie znajdziesz pracy za tyle to nie musisz oddawać nic :p

Gość amelajda1
No autorko, ja odbyłam taką samą drogę tylko, że w Londynie. Teraz czuję się jak weteranka :D

Gość gość
Tu autorka. No to pogratulowac! :) Jakie grades dostalas z GCSE's i z czego i jakie grades z A levels? I jaki kierunek?