Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Wiolaa877

jak być szczęśliwym

Polecane posty

Gość Wiolaa877

Nie ma uniwersalnego przepisu na to jak być szczęśliwym ale myślę, że każdy ma takie czynności, które wprowadzają Was w stan szczęśliwości? Kiedy Wasz organizm wytwarza najwięcej endorfin - podczas uprawiania sportu, jedzenia czekolady czy może oglądania filmu w dobrym towarzystwie? Co sprawia, że jesteście szczęśliwi?

Gość gość
mnie daje szczęście Bóg :) mysl,że po "śmierci" moge pójść do raju. lubie bujać w obłokach,gdy schodze na ziemie czuje sie zestresowana lubie ogladac filmy,czytac ksiazki,sluchac muzyki,grać w coś,spacerować,jeść coś pysznego,rozmawiac z kims fajnym o czymś ciekawym do tego ogolnie natura,jak slonce swieci albo ksiezyc w pełni no różne takie

Gość gość
Ja nauczyłem się jak być szczęśliwy - na terapii z afirmacji szczęście od http://hepika.pl/ w ciągu 4 tygodni udało mi się przezwyciężyć problemy, które blokowały moje szczęście - polecam wam się z tym zapoznać.

Gość gość
Czy terapie z afirmacji polecił Ci jakiś specjalista, czy sam znalazłeś? Zastanawia mnie ten temat i ciekawi. Trudno mi pojąć, że autosugestia może mieć tak duży wpływ na nasze życie.

Gość Maagdaaa22
Na prawdę może mieć! To dzięki niej osiągamy najskuteczniej osiągniemy nasze cele. Zauważ, że osoba nakierowana i bardzo mocno wierząca w coś jest w stanie dzięki tej wierze i determinacji niemal przenieść górę.

Gość Kaaarolaaaa
Afirmowanie jest świetnym sposobem na poprawienie swojej sytuacji, podejścia do życia itp. Można afirmować szczęście, miłość, kontrolę, bogactwo, sukces. Najlepsze afirmacje z jakimi się spotkałam to afirmacje - hepiki.

Gość Karrrolll
Ja jestem szczęśliwy spędzając czas ze swoją ukochaną, na prawdę zawsze dodaje mi to pozytywnej energii:) Jednak nie zawsze możemy spędzać ze sobą czas. Poza tym korzystam z medytacji, u mnie relaks=szczęście, próbowałem również afirmować i muszę przyznać, że jest to na prawdę świetny sposób na wiele rzeczy np. na poprawienie pewności siebie, na uwierzenie że potrafimy czegoś dokonać.

Gość Zbigniewww
Karoll zgadzam się z Tobą ze wszystkim co napisałeś. Jeśli można to trzeba pomóc szczęściu! Akurat szczęście nie afirmowałem ale sukces i na prawdę afirmacje dają radę! Bez pewności siebie niewiele da się osiągnąć, a te afirmacje w jakiś sposób wywołują poczucie, że potrafię wszystko!

Gość gość
nie urodzić się wcale.

Gość gość
to prawda nie ma uniwersalnego przepisu, podobnie, jak nie ma jednej definicji szczęścia. Ale na pewno jest ono do osiągnięcia. A jak się zastanawiacie nad tym, jak je można osiągnąć sięgnijcie po książkę Evansa Drzwi do szczęścia, tam na pewno znajdziecie odpowiedź jak być szczęśliwym.

Gość SzczęśliwaJa
Nie ma jednej drogi dla wszystkich do osiągnięcia szczęścia. W moim przypadku pomogło poświęcenie czasu tylko sobie, co pomogło mi w samopoznaniu. Wiem teraz czego pragnę, oczekuję, jakie mam cele, kiedy jestem szczęśliwa a co mnie wkurza....Teraz umiem sprawiać sobie przyjemności, czuć się dobrze - po prostu być szczęśliwa:) Kupiłam jakiś czas temu świetną książkę, która pomogła mi w cały procesie dążącym do poznania własnego JA "Potęga teraźniejszości" http://ksiazkizmieniajacezycie.pl/oferta/58-potega-terazniejszosci.html Polecam wszystkim, którzy chcą się poczuć wolni i...szczęśliwi:)

Gość gość
Wszystko się może zmienić, a jeśli brakuje ci wiary przeczytaj sobie książkę Katarzyny Michalak sekretnik, ja dzięki niej uwierzyłam, że dużo może się zmienić.

Gość Zbudujmy  raj na ziemi

Wystarczy spróbować  na początek być tydzień dobrym człowiekiem ,pomagać drugiemu człowiekowi jeśli  potrzebuje naszej pomocy  ,nie grzeszyć,, ,żyć jak Bóg nakazał ,, w dzisiejszych czasach potrzebne jest wsparcie psychiczne ,wiele ludzi nie widzi sensu istnienia, liczą się tylko pieniądze ,a wystarczy kochać  bliźniego, pocieszać  i pomagać  a Bóg nas wynagrodzi za dobre serce ,nie warto być złym ,nie robić ani życzyć drugiemu czego nie chcieli byśmy sami żeby ktoś nas tak traktował . Kto jest mądry to w to uwierzy a wtedy będzie szczęśliwy .Miłość i dobro to szczęście od Boga .

Gość Ela Ela :-)

Kiedyś usłyszałam coś takiego:
Pytanie: Co to jest SZCZĘŚCIE? Podaj definicję.
Odpowiedź: Definicji Szczęścia jest tyle, ile ludzi na świecie.
Pytanie: No dobrze, to podaj w takim razie definicję nieszczęścia.
Odpowiedź: Definicja nieszczęścia jest tylko jedna: Nieszczęście to niemożność osiągnięcia swoich marzeń/ celów: jakiekolwiek by one nie były.
I ja uważam, że to jest właśnie najtrafniejsze. :-)