Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kicia321

Czy moge byc w ciąży

Polecane posty

Gość Kicia321

Zawsze mam obfity okres i silne bóle brzucha ale tym razem mój okres był tylko na papierze jak się podcieralam. Dodaj ze z narzeczonym staramy się o dziecko i niewiem czy to może mieć z tym cos wspólnego. Ostatnie starania były we wrześniu a potem niecały miesiąc później dostalam właśnie taka miesiaczke spóźniona dwa dni. Bolal mnie brzuch i codziennie wymiotowalam. Trafilam do szpitala z podejrzeniem wyrostka ale to jednak nie wyrostek. W szpitalu wyszły mi źle wyniki badan moczu, lezalam tydzień w szpitalu a po wyjściu wyniki jeszcze gorsze niż w szpitalu. Dodam ze często robi mi się niedobrze i mam większy brzuch niż zwykle który utrzymuje się taki juz ponad dwa tygodnie. Robilam test ciążowy ale w próbce moczu wszystko mi pływało. Test wyszedł negatywny. Czy możliwe ze mogę być w ciąży?

Mozesz, ale powinnas zrobic badanie z krwi a nie chinski tester kupiłaś. Idx do ginekologa i ni trac czasu n forum dziewczyno.

Gość gość
zrób beta hcg z krwi. Wypisali cię ze szpitala bez diagnozy?

Stwierdzili zapalenie pęcherza ale jak po wyjściu ze szpitala poszlam do lekarza to powtarzalam wyniki i lekarz powiedział ze nie maja one nic wspólnego z pęcherzem i dal mi skierowanie do urologa i kazał pójść do ginekologa.

Gość gość
przeziębienie ani inne tego typu choroby nie mają wpływu na obecność beta hcg.

Wspomne jeszcze o tym że miałam bóle z tyłu pleców gdzieś w okolicy nerek. I dlatego pewnie to skierowanie do urologa.

Gość gość
za wcześnie na usg. badanie krwi powinno być decydujące

Gość gość
Możesz mieć kamicę nerkową. Wiem bo przechodziłam to. Trzeba zrobić usg.

Na USG chyba nie będzie za wcześnie bo jak 14 września miałam miesiaczke to po niej zaczęliśmy się starać a teraz jest listopad.

Gość gość
Raczej tak, ale najlepiej zadzwoń do swojego lab. i zapytaj. Pisząc wyżej o usg miałam na myśli usg nerek i pęcherza pod katem kamieni.

Gość gość
A pęcherz też zbadali? U mnie kamień był przy samym ujściu moczowodu do pęcherza. Zrób betę to wyjaśni sprawę ciąży. a pod kątem ciąży też cię badali np. na usg czy nie?

Pęcherz tez był badany na USG i tam tez nic nie wyszło. Tylko te badania moczu złe. Ale w szpitalu uczepili się tego zapalenia pęcherza i dawali mi furagin leki przeciwbolowe i rozkurczowego przez cztery doby na samych kroplowkach.

Gość gość
No to masz juz plan. Pierwsze co to beta -choć gdyby to była ciąża to test wyszedłby/ A co konkretnie wyszło ci źle w moczu?

W pierwszym badaniu Przejrzystość mętny, barwa różowy (był to pierwszy dzień tej slabej miesiaczki) ketony obecne(++), białko ślad, leukocyty obecne, erytrocyty obecne(+++)

W drugim badaniu Barwa jasno żółta, przejrzystość mętny, pH obojętny, nabłonki płaskie dość liczne w prep., nabłonki okrągłe poj.w prep., krwinki białe 3-6-8, fosforany bezpostaciowy poj. w prep., bakterie dość liczne w prep., kom. drożdży poj w prep.

W drugim badaniu Barwa jasno żółta, przejrzystość mętny, pH obojętny, nabłonki płaskie dość liczne w prep., nabłonki okrągłe poj.w prep., krwinki białe 3-6-8, fosforany bezpostaciowy poj. w prep., bakterie dość liczne w prep., kom. drożdży poj w prep.