Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

RYZYKOWAĆ i założyć działalność czy etat

Polecane posty

Gość gość

pokrótce kończy mi się macierzyński do pracy nie mam powrotu ( wygasła umowa ) szukam pracy na etat ale zamiast na doświadczenie pracodawca stawia na tanią siłę roboczą a max zarobki które mi oferuja to 2tys. Mam możliwość podjąć współpracę z kilkoma bankami jako pośrednik hipoteczny i wystarczy mi dosłownie JEDEN kredyt hipo (300tys) w miesiącu aby po odjęciu zus, us , kosztów telefonu i paliwa zostało te 2 tys na czysto - i siwieje z niepokoju o przyszłość bo jestem bardzo ostrożna , boję się porażki a jednocześnie kusi mnie możliwość większego zarobku.

Gość gość
Jesli znasz rynek i masz przeslanki aby wiedzieć ze zrobienie takiego planu jest wykonalne, to ryzykuj! Jak się nie powiedzie zawsze można zawiesic badz zamknac działalnośc.

Gość gość
Pracuje na dg od 3 lat i odradzam ci. Zusy dużo pochlaniaja, ksiegowa, podatek wiec zarobic cos musisz. Musisz mieć kase na martwy miesiąc bo i taki tez moze sie zdążyć. wiesz ze zarobisz te 2 tys? Pro ze zarobisz 3 tys to nie znaczy ze tyle masz. O licz dobrze kiedy będzie ci sie to bardziej oplacalo 2 tys co miesiąc na etacie czyx zl zarobku - 1500zl samych oplat - podatek.... Wcale nie jest tak kolorowo. Wiecej zarobic jest ciezko a marnych miesięcy moze byc kilka. Ja juz mam pelna d... Dg, zusu, us bo mnie tylko prześladują, poganiaja i wkurzają. Juz szukam czegoś na etacie by tylko zamknac dg i mieć święty spokój. Ale rob tak by bylo dobrze

Gość gość
To zależy oczywiście. Ja wolałam pracować na swój rachunek. Po kilku latach doświadczenia stwierdziłam, ze mogę już poprowadzić własną działalność. A konkretnie założyłam punkt przedszkolny. Nie powiem, że mam mało do zrobienia, ale dla mnie to sama przyjemność. Tylko musiałam nawiązać współpracę z biurem rachunkowym (http://www.delta.waw.pl/), bo sama sobie nie poradziłabym z ogarnianiem spraw kadrowo-płacowych.

Gość gość
Wydaje mi się, że kluczem do własnego sukcesu i do powodzenia włąsnej działalności jest dobry pomysł. Coś na co jest popyt w okolicy. Ja zastanawiam się nad załozeniem własnego gabinetu logopedycznego. I już dzisiaj wiem, ze na pewno będe korzystać z pomocy biura rachunkowego (http://www.compo-system.pl/), bo zupełnie nie znam sie na sprawach rzoliczeniowych.