Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co dolega temu dziecku

Polecane posty

Gość gość

i jak mu pomoc ? chodzi o syna mojej kolezanki, chlopiec 4 lata. Nie mowi do dzisiaj, chodzi do logopedy.Mowi wlasnym jezykiem, uzywa tylko pojedynczych , zrozumialych słow. Nie slucha sie, ucieka, Unika jak ognia patrzenia w oczy.Wydaje sie nadpobudliwy i nieskoncetrowany ale potrafi sie tez pieknie bawic, tylko music byc sam. Szkoda mi go, bywa u nas a ja nie wiem jak z nim postepowac.

Gość gość
A koleżanka była u psychologa? Może to autyzm? Mojej koleżanki syn na to choruje i zachowuje się prawie tak samo.

Gość gość
dziecko chodzi do przedszkola normalnego, nikt jej nie sugeruje wiecej niz problemy z mowa

Gość gość
Nie wierzę, że dziecko ma 4lata, nie mówi, dziwnie sie zachowuje i nikt jeszcze nie był go zdiagnozować. A na bilansie 4 latka co niby lekarz powiedział?

Gość gość
autyzm. jedyne co mi do głowy przychodzi.

Gość gość
mieszkamy w niemczech bilans 4 latka jeszcze przed nimi, za tydzien dopiero ma urodziny' chodza do logopedy i widac pewne postepy, zaczal uzywac pewnych słów po niemiecku,Ale wiekszosc czasu mowi w swoim jezyku, nie jest to polski

Gość gość
w niemczech bilanse sa co roku. na bilansie 3latka dziecko powinno juz swobodnie i duzo mowic. w zeszlym roku lekarz nie zauwazyl, ze dziecko nie mowi?

Gość gość
szczerze mowiac nie znam szczegółów, nie wiem co lekarze mowia Wiem tylko, ze skierowny zostal do logopedy i tyle. Zadnych innych badan, diagnozy Kolezanka uwaza z reszta, ze to kwestia braku wychowania i poswicania dziecku uwagi, tzn jest w pewien sposob przez rodzicow zaniedbany. Mały stara sue powtarzac slowa ale robi to dla samego powtarzania, nie pamieta pozniej niczego. Stara sie nawiazac kontakt z dziecmi, ale jest odrzucany. wyglupia sie ciagle w grupie , mowi po swojemu. Sam potrafi sie bawic pieknie. Nie slucha, nie reaguje na swoje imie i np na krzyk. reaguje na dotyk. Nic nie chce sugerowac kolezance, od tego sa specjalisci Ale odwiedze mnie ten chlopiec, tzn opiekuje sie nim czasami i nie wiem jak mam do niego dotrzec

Gość gość
Chlopiec moze miec problemy ze sluchem. Jak dla mnie wszystko na to wskazuje.