Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

depresja

Polecane posty

Gość gość

czy jest tu taka co ją ma?

Gość gość
jest

Gość gość
jak sobie z tym radzisz

Gość gość
Co czwarta osoba na świecie ma lub miała depresję, to jedna z najbardziej rozpowszechnionych chorób. Tabletki i mały cel codziennie i chwalić sama siebie za osiągnięcie go i małymi krokami do przodu. Z depresji się długo wychodzi.

Gość gość
a jak nie mam celu nie chce się z tym chwalić a w medycynę nie wierze raz byłam u psychologa i po tym wiem że chodzi im tylko o kasę

Gość gość
zaczne od tego ,ze nie bylam u zadnego psychologa i na razie sie nie wybieram ,czytam ksiazki o depresji i probuje myslec pozytywnie jest ciezko ale jestem swiadoma tego co mi dolega i jak dziala na moje samopoczucie i zachowanie. A Ty?

Gość gość
dużo przeszłam w życiu i cały czas mam pod górkę

Gość gość
do niczego mnie nie ciągnie czuje że nikt nie wie co czuje a czym jest spowodowana twoja depresja? jeśli mogę wiedzieć.

Gość gość
widzę że temat się urwał

Gość gość
teraz to wszyscy maja depresje

Gość gość
na tym polega społeczeństwo jak ktoś chce pogadać to nie ma nikogo bawią się w skojarzenia a jak się dzieje tragedia wielce współczujący normalnie żal za ten naród

Gość gość
Deprasja powraca. Mnie zaden psycholog nie pomagal. Tylko psychotropy. Dwie proby samobojcze za mna. Wredna to choroba. Najbardziej mnie wkurzlo jak ktos mowil wez się w garsc... masakra. To jakby ci ktos powiedzial (a masz zlamana reke) - sklej ja sila woli.

Gość gość
mnie dobija to jak mówię mam chyba depresje a na to wszyscy ja tez ja mam i jakoś żyje i gdzie tu wsparcie ?

Gość gość
Pytalas jak sobie z nią radzic? Nie ma takiej opcji. Samemu nie da się rady. Tylko psychiatra. Leki. Wiem, sama kiedys probowalam dac sobie rade. Niewykonalne. To jakbys chciala zatrzymac grype silą woli. Idz do lekarza poki masz jeszcze swiadomosc i trzezwe myslenie. Potem może byc za pozno.

Gość gość
jak mam iść do lekarza jak nie mogę całej prawdy powiedzieć

Gość gość
Musisz powiedziec WSZYSTKO. Uwierz mi, lekarz to nie potwor ktory ciebie zje albo kolezanka ktora za plecami cie obgada i wysmieje! Zobaczysz, że to boli przez chwile, przelamac wstyd. Ale warto. Potem bedzie juz tylko lepiej. Mozesz mi wierzyc. Niejedno w zyciu przeszlam i zyje dzieki temu ze poszlam do lekarza. Bylam taka jak ty- po co mi leki.. no i skonczylo sie na intensywnej terapi w szpitalu, dwa razy. Cud ze zyje. Teraz wiem ze lekarz psychiatra mogl mi pomoc duzo wczesniej

Gość gość
mam nadzieje że nie wyjdzie to na światło dzienne byłaś molestowana?

Gość gość
Nie chce o tym rozmawiac. Kazdy ma swojego " mola" ktory zniszczyl mu psychike. Na to nie ma reguły

Gość gość
ok rozumiem bo to ciężki temat wiem co mówie

Gość gość
ale nie tylko to mnie spotkało wiele innych złych rzeczy które niszczą mój świat

Gość gość
Nie wiem do czego ma nawiazywac ten link? Po zatruciu lekami- próbie samobojczej, faktycznie nie dawali mi szans na zdrowe organy. Ale jakims cudem nic mi nie jest ;-)

Gość gość
a po co mi ten link?

Gość gość
Naprawde cie rozumiem i trzymam za ciebie kciuki bys się nie dala tej chorobie.

Gość gość
To nie ja wkleilam ten link. Ludziska bez sensu cos dodali :-( Musze spadac. Pa [ czesc]

Gość gość
dzięki za zrozumienie

Gość gość
Dziewczyny ja w ogóle nie rozumiem,czego tu się sie wstydzić. Depresja to dysfunkcja neurologiczna, tak samo jak choroba Parkinsona czy Alzheimera, tylko w tym przypadku z objawami zarówno fizycznymi jak i psychicznymi. Jakbys miała Parkinsona lub cukrzycę, to tez byś się wstydziła??

Gość gość kaja
podnoszę stary temat - DEPRESJA..NERWICA.. wstyd sie przyznać??Ludziska reagują - wszyscy ja mamy. Stany nie do opisania,chciałabym pogadac z kimś kto przeżył lub przeżywa,to co ja.. psychiatrzy,psycholodzy - wszystko za mną - leki..uspokajacze... Osttnio mój zaufany psychiatra,uświadomił mi - ja jestem już bezsilny , te straszne stany to ILUZJA - "weż sie w garść" - jak ciało na to nie pozwala,zwala cię z nóg i padasz bez sił - lecąc w czarną dziurę, wiem,że wymiana informacji,pogadanie z kims,kto wylazł z takiego przymusowego odpoczynku ciała i umysłu - dobrze by mi zrobiły. ale w koło mało zrozumienia - głupie uśmiechy, docinki, PRZECIEZ WSZYSCY MAMY DEPRESJĘ!!!! jak ktośma tutaj cos do powiedzenia,wie o czym piszę i ma chęć pogadać - proszę o wpis.

Gość gość
podnoszę