Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 go艣膰

depresja

Polecane posty

Go艣膰 go艣膰

czy jest tu taka co j膮 ma?

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
jest

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
jak sobie z tym radzisz

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Co czwarta osoba na 艣wiecie ma lub mia艂a depresj臋, to jedna z najbardziej rozpowszechnionych chor贸b. Tabletki i ma艂y cel codziennie i chwali膰 sama siebie za osi膮gni臋cie go i ma艂ymi krokami do przodu. Z depresji si臋 d艂ugo wychodzi.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
a jak nie mam celu nie chce si臋 z tym chwali膰 a w medycyn臋 nie wierze raz by艂am u psychologa i po tym wiem 偶e chodzi im tylko o kas臋

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
zaczne od tego ,ze nie bylam u zadnego psychologa i na razie sie nie wybieram ,czytam ksiazki o depresji i probuje myslec pozytywnie jest ciezko ale jestem swiadoma tego co mi dolega i jak dziala na moje samopoczucie i zachowanie. A Ty?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
du偶o przesz艂am w 偶yciu i ca艂y czas mam pod g贸rk臋

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
do niczego mnie nie ci膮gnie czuje 偶e nikt nie wie co czuje a czym jest spowodowana twoja depresja? je艣li mog臋 wiedzie膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
widz臋 偶e temat si臋 urwa艂

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
teraz to wszyscy maja depresje

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
na tym polega spo艂ecze艅stwo jak kto艣 chce pogada膰 to nie ma nikogo bawi膮 si臋 w skojarzenia a jak si臋 dzieje tragedia wielce wsp贸艂czuj膮cy normalnie 偶al za ten nar贸d

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Deprasja powraca. Mnie zaden psycholog nie pomagal. Tylko psychotropy. Dwie proby samobojcze za mna. Wredna to choroba. Najbardziej mnie wkurzlo jak ktos mowil wez si臋 w garsc... masakra. To jakby ci ktos powiedzial (a masz zlamana reke) - sklej ja sila woli.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
mnie dobija to jak m贸wi臋 mam chyba depresje a na to wszyscy ja tez ja mam i jako艣 偶yje i gdzie tu wsparcie ?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Pytalas jak sobie z ni膮 radzic? Nie ma takiej opcji. Samemu nie da si臋 rady. Tylko psychiatra. Leki. Wiem, sama kiedys probowalam dac sobie rade. Niewykonalne. To jakbys chciala zatrzymac grype sil膮 woli. Idz do lekarza poki masz jeszcze swiadomosc i trzezwe myslenie. Potem mo偶e byc za pozno.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
jak mam i艣膰 do lekarza jak nie mog臋 ca艂ej prawdy powiedzie膰

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Musisz powiedziec WSZYSTKO. Uwierz mi, lekarz to nie potwor ktory ciebie zje albo kolezanka ktora za plecami cie obgada i wysmieje! Zobaczysz, 偶e to boli przez chwile, przelamac wstyd. Ale warto. Potem bedzie juz tylko lepiej. Mozesz mi wierzyc. Niejedno w zyciu przeszlam i zyje dzieki temu ze poszlam do lekarza. Bylam taka jak ty- po co mi leki.. no i skonczylo sie na intensywnej terapi w szpitalu, dwa razy. Cud ze zyje. Teraz wiem ze lekarz psychiatra mogl mi pomoc duzo wczesniej

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
mam nadzieje 偶e nie wyjdzie to na 艣wiat艂o dzienne by艂a艣 molestowana?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Nie chce o tym rozmawiac. Kazdy ma swojego " mola" ktory zniszczyl mu psychike. Na to nie ma regu艂y

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
ok rozumiem bo to ci臋偶ki temat wiem co m贸wie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
ale nie tylko to mnie spotka艂o wiele innych z艂ych rzeczy kt贸re niszcz膮 m贸j 艣wiat

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Nie wiem do czego ma nawiazywac ten link? Po zatruciu lekami- pr贸bie samobojczej, faktycznie nie dawali mi szans na zdrowe organy. Ale jakims cudem nic mi nie jest ;-)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
a po co mi ten link?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Naprawde cie rozumiem i trzymam za ciebie kciuki bys si臋 nie dala tej chorobie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
To nie ja wkleilam ten link. Ludziska bez sensu cos dodali :-( Musze spadac. Pa [ czesc]

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
dzi臋ki za zrozumienie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Dziewczyny ja w og贸le nie rozumiem,czego tu si臋 sie wstydzi膰. Depresja to dysfunkcja neurologiczna, tak samo jak choroba Parkinsona czy Alzheimera, tylko w tym przypadku z objawami zar贸wno fizycznymi jak i psychicznymi. Jakbys mia艂a Parkinsona lub cukrzyc臋, to tez by艣 si臋 wstydzi艂a??

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰 kaja
podnosz臋 stary temat - DEPRESJA..NERWICA.. wstyd sie przyzna膰??Ludziska reaguj膮 - wszyscy ja mamy. Stany nie do opisania,chcia艂abym pogadac z kim艣 kto prze偶y艂 lub prze偶ywa,to co ja.. psychiatrzy,psycholodzy - wszystko za mn膮 - leki..uspokajacze... Osttnio m贸j zaufany psychiatra,u艣wiadomi艂 mi - ja jestem ju偶 bezsilny , te straszne stany to ILUZJA - "we偶 sie w gar艣膰" - jak cia艂o na to nie pozwala,zwala ci臋 z n贸g i padasz bez si艂 - lec膮c w czarn膮 dziur臋, wiem,偶e wymiana informacji,pogadanie z kims,kto wylaz艂 z takiego przymusowego odpoczynku cia艂a i umys艂u - dobrze by mi zrobi艂y. ale w ko艂o ma艂o zrozumienia - g艂upie u艣miechy, docinki, PRZECIEZ WSZYSCY MAMY DEPRESJ臉!!!! jak kto艣ma tutaj cos do powiedzenia,wie o czym pisz臋 i ma ch臋膰 pogada膰 - prosz臋 o wpis.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
podnosz臋

Udost臋pnij ten post