Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

po pobycie dziecka w szpitalu czy trzeba dostarczyć

Polecane posty

Gość gość

jakiś dokument, ze dziecię jest ubezpieczone mały ma 8 miesięcy, jak miał 5 wylądowaliśmy na wakacjach w szpitalu teraz przyszło pismo, ze muszę im dostarczyć kwit odnośnie ubezpieczenia dziecka o czym oni piszą? poradźcie

Gość gość
teraz jest ewuś to chyba ubezpieczenie mogli sprawdzić od razu. Na kogo ubezpieczeniu jest dziecko Twoim czy ojca? Może kadrowa nie zgłosiła dziecka i stąd brak ubezpieczenia? Dowiedz się u płatnika składek czy zgłosił dziecko u ubezpieczyciela.

Gość gość
nie zgłosiła niestety, dzwoniłam do niej ale czy dzieci nie leczy sie bezpłatnie?

Gość gość
leczy się bezpłatnie. Wyślił pismo, że dziecko jest ubezpieczone z mocy ustawy, a nadto, że rodzice są ubezpieczeni a kadrowa popełniła błąd. Mojego straszego dziecka też kadrowa nie zgłosiła. Przekazałam jej wezwanie do zapłaty ze szpitala i wszystko wyjaśniła, pewnie właśnie dlatego, że dzieci i tak są bezpłatnie leczone. Znowu próbują od ludzi wyszarpać pieniądze.

Gość gość
nosz cholera, zawsze coś tłumaczyła sie, ze zapomniała itd. itp, aj a ile w razie czego płaci sie jakby sie uparli? a czy dziecko przez swoje pierwsze 6 miesięcy nie jedzie na moim ubezpieczeniu? kiedyś tak było

Gość gość
nie będziesz płacić, dziecko i tak jest ubezpieczone, Wy też, składek dodatkowych się ziecko za dnie płaci. W najgorszym wypadkułacić. kadrowa będzie musiała Wam oddać kasę, ale nie wierzę ze bedzicie musieli płacić. Najlepiej zadzwoń do rzecznika praw pacjenta, tam powinni Ci wszystko wyjaśnić.

Gość gość
ok, dzięki bardzo zobaczymy co zrobią