Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aaniaaaniaania93

Krwawienie z odstawienia 11 dni?!

Polecane posty

Gość aaniaaaniaania93

Witam! Od ponad roku biorę tabletki antykoncepcyjne. Od samego początku krwawienie z odstawienia dostawałam w 6-7 dniu przerwy, gdzie krwawienia były obfite i długie, do 7 dni, więc przyjęłam to za normę, tym bardziej, że lekarz nie widział w tym problemu. Jednak ostatnie krwawienie bardzo mnie zaniepokoiło. Pojawiło się zgodnie z planem, jednak było raz obfite, raz słabe, raz czerwone, raz brązowe a nawet czarne. Obecnie jest 11 dzień, a ja ciągle mam brązowe upławy. Byłam miesiąc temu u ginekologa, jajniki mam czyste. Co może być przyczyną?

Gość aaaaaania93
bardzo proszę o odpowiedź, jeśli kotś ma jakieś sugestie :(

Gość gość
Zmiany hormonalne?

Gość aaaaaaaaania93
Hormony monitoruje, poniewaz lecze sie na niedoczynnosc tarczycy. Prolaktyne, tsh, ft3 i ft4 mam na biezaco kontrolowane, ostatnie najaktualniejsze wyniki sprzed trzech tygodni. Kiedys z powodu zbyt malej dawki tyroksyny krwawienia mialam obfite, ale ten problem juz zostal dawno wyeliminowany, a dawki powiekszac nie ma potrzeby, gdyz hormony sa na bardzo dobrym poziomie i musze je tylko utrzymywac. Zreszta dawke mam.aktualnie 200, takze dosc wysoka.. moze byc inna przyczyna, jesli nie.hormony (przynajmniej nie te, ktore wymienilam) i nie zadne torbiele ani nic na jajnikach?