Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Skylark29

Na rozdrożu dróg :pytanie co robić

Polecane posty

Gość Skylark29

Chciałbym poznać pewną dziewczynę, która mi się podoba, ale jest pewien problem. Chciałbym zrobić krok w przód , ale coś mnie powstrzymuje. Mam już prawie 30 lat i dopiero teraz zaczynam odczuwać chęć bliskości bycia z drugą osobą, nigdy wcześniej nie miałem dziewczyny, nawet koleżanki. Mam również chorobę, której się nieco wstydzę od lat. Zawsze była powodem tego, że wolałem być sam jednak coraz bardziej mam dość samotności. Nie wiem czy powinienem spróbować, nawet kosztem porażki czy dać sobie spokój. Pozdrawiam

Gość gość
co masz; schizofrenie łuszcyce czy stulejke?

Gość gość
Mam być szczery? bielactwo łysienie plackowate stulejkę

Gość gość
stulejke sie operuje, bielactwo nie jest wcale az tak straszne, niektorzy uwazaja je za swoja unikalnosc a lysienie plackowate...coz. podobno to na tle psychicznym

Gość Skylark29
Nie operowałem ponieważ z powodu dwóch innych chorób nigdy mi nie przyszło do głowy by poznać dziewczynę, ale człowiek jest tylko człowiekiem i z czasem zmieniamy swoje zatwardziałe przekonania. Bielactwo mam od 12 lat, na łysienie plackowate zacząłem chorować od roku. Wyleczenie bielactwa graniczy z cudem, osobiście przyzwyczaiłem się już do niego natomiast w kontaktach z dziewczynami czuję dyskomfort psychiczny. Chciałbym podejść do tej dziewczyny, ale nie chcę wyjść na dziwoląga i zrobić jej wstydu swoją osobą

Gość gość
ojtam zaraz operował. stulejka w twoim wieku to juz wprawdzie jak przerośnieta błona dziewicza[bywa chorobogenna] ale to w zasadzie zabieg ktory jest niezbedny jesli chcesz miec kiedys jakies zycie seksualne. bielactwo jest intrygujaca. reasumujac, jak chlasniesz sobie skore i zaakceptujesz bielactwo to lysienie moze przejsc samo. ;)

Gość gość
slonko nie martw sie takims czyms, jestem kobieta i jak mi na kims zalezy to nie wazne co tam ma a zawsze bedzie mi zalezalo, kobiety nie zwracaja tak jak faceci uwagi na wyglad, przynajmniej wiekszosc, popraw co sie da, ale nie zwlekaj za dlugo z tym poznawaniem jej, czym dluzej zwklekasz tym gorzej, a poznac zawsze sie mozna, nie trzeba od razu nastawiac sie na bycie razem, poznaj ja, pokaz ze ci zalezy, sprobowac nie zaszkodzi

Gość gość
apropo choroby mozesz sie leczyc lub zapuscic wlosy badz na lyso, a bielactwo laser excimerowy czy makijaz permamentny jak to jakies widoczne miejsca

Gość Skylark29
Dzięki za słowa otuchy, pójdę za radami i może spróbuję, Czasem wydaje mi się, że te wartości wewnętrzne nie mają dla nikogo znaczenia jeśli wygląda się jak postrach. Może nabierają znaczenia z czasem. A co myślicie na temat faktu, że 29 lat i pierwszy podryw?

Gość gość
jak chcesz to moge cie wyleczyc z kompleksow nie wazne ile masz lat, ale jak nie jestes obznajomiony w temacie to moze najpierw idz do jakiegos klubu, tam jest inna atmosfera, nie bedziesz sie tak krepowal i sprobuj poznac jakas dziewczne, troche pocwiczyc kontakty z dziewczynami, a potem dopiero rusz na podryw

Gość Skylark29
O tym laserze muszę poczytać, nigdy wcześniej o tym nie słyszałem.

Gość gość
Jesli mam byc szczera to sorry,ale nie mialbys szans,mimo jestem tylko ładna a nie jakaś zjawiskowa. Może ta dziewczyna jest bardziej tolerancyjna, w sumie nic nie tracisz, więc spróbuj.

Gość gość
jak cie ktos od razu bez poznania sie odrzuca z powodu wygladu to jest pustakiem i tyle, takim i tak nie ma co sobie glowy zawracac

Gość Skylark29
Do klubów czasem chodzę, ale reakcje są raczej jak od pani z poniższego komentarza. Zdaję sobie sprawę, że nie mam dużych szans, a na pewno mniejsze w porównaniu z osobami zdrowymi. Wiem, że dziewczy chcą ładnie wyglądać i mieć reprezentatywnego faceta a nie kogo z kim będzie wstyd wyjść na imprezę, do znajomych - to wydaje się logiczne (niestety dla mnie :) )

Gość gość
Ale ty jestes beznadziejna, 'sorry, jak mam byc szczera' Jesli ja mam byc szczera, to moze pomysl zanim cos napiszesz. ok? Podobno to nie boli. Jakby Tobie ktos tak napisal, ucieszylabys sie Pustaku?

Gość gość
ale mozesz to zastapic innymi atutami, idz na silownie, pocicz podryw i pewnosc siebie

Gość Skylark29
Oj tam, fajnie, że ktoś potrafi szczerze wyrazić opinię. Gorzej gdyby wyraziła fałszywy obraz rzeczywistości dając mi jakieś pozorne nadzieje, myśląc naprawdę co innego. Co do sylwetki, ćwiczę regularnie od lat sporty różnego rodzaju. Czy na pewno powinienem "ćwiczyć" podrywy w klubie na różnych dziewczynach? Jak myślicie. Czy jest to fair w stosunku do dziewczyny z którą tak naprawdę chciałbym się umówić?

Gość gość
jaki Ty masz fajny charakter! :) zeby wiecej facetow tak myslalo

tu problemem nie sa Twe schorzenia,ale fakt,ze ich nie leczysz, co z tego,ze moze i fajny, jak nie dbasz o siebie nawet? Jak moglbys kogos pokochac, skoro sam siebie nawet tak nie lubisz, ze az o podstawy nie dbasz? od tego trzeba zaczac , a potem poznawaj i daj sie poznac, ale najpierw cos zrob ze swoim stanem zdrowia. Stulejke juz od razu powinienes zalatwic, i to juz dawno. Ty sie nawet nie interesujesz medycyna (a idzie do przodu caly czas) pod katem tego z czym masz problem - i to jest szokujace. Ja rozumiem,ze mozna sie zdolowac itd,ale plakanie nad rozlanym mlekiem w nieskonczonosc jest bezsensowne, a na dodatek nawet fakt,iz rzutuje to na Twe zycie osobiste, kompletnie Cie nie zmotywowal do dzialan (chociazby poszerzenia wiedzy), wiec jakim partnerem mozesz byc? takim,ktory o podstawy nie dba? na szczescie mozesz to zmienic. I zrob to, bo dziewczyna nie ma byc |Twoim terapeuta i lekarzem, a partnerka. Moze najpierw badz sam dla siebie na pierwszym miejscu, dobrze Ci to zrobi.

Gość gość
po co mu partnerka jak ma stulejkę. ludzie, wiecie co to stulejka i jak wpływa na życie seksualne?! idź najpierw uwalić skórę chłopcze a cała reszta sie łozy. bo o ile zaakceptowałabym bielactwo, łeb można ogolić na glace i dobrze wyglądać o tyle stulejka w gaciach to juz by mnie na łopatki rozwaliła nieodwracalnie. to ja- pani z pierwszego postu

Gość gość
Wartości wewnętrzne zawsze biorą górę nad zewnętrznymi. Małżeństwo z atrakcyjnym człowiekiem pryska jak bańka mydlana Kazdy znajdzie swoja połówkę jeśli nie będzie szukac wiecznie miodu

Gość Skylark29
A kto powiedział, że się nie leczyłem/nie leczę? Bielactwo leczyłem vitixem, protopiciem, geralenem, fototerapią PUVA. Wszystkie dawały chwilowe efekty i każdy dermatolog powie ci, że NIE MA lekarstwa na bielactwo i jedynym lekarstwem jest mentalne nastawienie i nie przejmowanie się plamami. Laserem to można sobie skorygować małą plameczkę lub usunąć pieprzyk, a nie naprawić 65% powierzchni ciała. Co do łysienia leczę się cały czas i są efekty, mam nadzieję, że na stałe. Stulejki nie operowałem bo tak naprawdę nie wierzyłem, że kiedykolwiek jakakolwiek kobieta chciałaby ze mną pójść do łóżka