Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość luna0207

allegro problem

Polecane posty

Gość luna0207

Mam problem z allegro. Mianowicie jeden sprzedawca wystawił wiele przedmiotów od 1 zl. Wieć przez trzy dni licytowałam, zapłaciłam ( jeden koszt przesyłki)towar otzymałam, potem dalej licytowałam. Gdy skończyły mu sie aukcje zaplaciłam za przedmity, wszystko przyjęte, towar miła być wysłany a tu otrzymuje widomość, ze mam niedoplate, bo na kilku aukcjach koszt przesyłki byl nalliczany za każdy przedmiot. Na moje oko gościu zreflektowałs się, ze mu sie to nie oplaca, bo duż rzeczy poszło za 1, więc kombinowł z przesyłką. I teraz takie pytanie, czy koszty i opcję przesyłki mógl zmienic w trakcie aukcji ?? Wydaje mi się, zę sprawdzałam wszytkie aukcje i był jeden koszt przesyłki, Po drugie na stronie aukcji jest wyrażnie napisane, ze jeden koszt przesyłki, dopiero jak sie wejdzie w opcje koszty i dostawa to pisze jeden przedmiot jedna wysyłka. Teraz straszy mnie sądem

Gość gość
Nie doczytałaś po prostu.

Gość gość
Nie, nie można zmienić kosztów wysyłki w trakcie aukcji.

Gość gość
To, ze jest jeden koszt przesylki mial napisane, czy ze wspolna przesylka? Moze czegos nie dopatrzyl, ale Ty tez powinnas sie dopytac. Kosztow wysylki nie da sie w opcjach dostawy zmienic w czasie aukcji wiec mozna je uznac za obowiazujace.

jest to sklep, na stonie głównej miał napisane, nie przepłacaj u nas jesden koszt przesyłki opcja kurier.

Gość gość
Stwierdzenie "jeden koszt przesyłki" może oznaczać to że jest jeden (i taki sam) dla każdego przedmiotu, może informacja po to żeby nikt nie dopytywał ciągle czy są różne koszty ze względu na wagę, rozmiary itd. Natomiast Ciebie i jego obowiązuje cennik dostawy, a jeśli tam masz napisane że max. 1 szt. w paczce, to nie masz prawa domagać się więcej i płacisz za wysyłkę każdej sztuki osobno. A w cenniku dostawy musiało to być zapisane od razu bo tego w trakcie aukcji nie zmieni. Chyba że chodzi Ci w ogóle o coś innego, tzn. o to że za wysyłkę towarów z kilku różnych aukcji chcesz zapłacić razem, ale to już jest tylko dobra wola sprzedawcy, i jeśli nie masz jednoznacznej informacji że za zakupy na kilku aukcjach możesz zapłacić raz, to nie ma takiej opcji.

chodzi o pierścionki więc gabaryty nie maja tu nic do rzeczy. AA i wyczytalam, ze można zmienić opcje dostawy w trakcie wystawiania przedmiotu