Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mmoonniiikaa87

Utrudnione odbijanie

Polecane posty

Gość mmoonniiikaa87

Witam, Mam problem z odbijanie, żołądkiem. Odbija mi się praktycznie cały dzień po posiłku, po wodzie nawet. Gorsze jest jednak uczucie kiedy nie może się odbić, tak jakby powietrze było uwięzione gdzieś między dwunastnicą a żołądkiem (tak przynajmniej to odczuwam) i czuję jakby to powietrze się przeciskało gdzieś w górę do żołądka. Często towarzyszy temu ślinotok który potęguje to uczucie, natomiast kiedy leżę - muszę się podnieść żeby mi się odbiło i trzeba zaznaczyć że zawsze odbicie przynosi ulgę. Zdarza się to najczęściej z rana, na czczo. Byłam u gastrologa prywatnie.. Przyjmuje codziennie panzol, usg w normie, gastroskopia też dobrze, RTG przełyku i żołądka z kontrastem również okej. Kontrast wykazał ze przechodzi swobodnie do jelit więc nie wiem co mi jest.. Gastrolog każe mi tylko więcej się ruszać, odstawić produkty mleczne i dbać o diete... Ktoś z Was miał ten problem?

pewnie dieta taka jak na refluks. samego odbijania można się pozbyć. a wzdęć nie ma?

Gość mmoonniiikaa87
wzdęcia też mnie męczą czesto, czasami muszę masować brzuch by pozbyć się gazów..