Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy ginekolog ma prawo odmówic tabletek

Polecane posty

Gość gość

antykoncepcyjnych? Skończyły mi się a moja lekarka była na urlopie. A ten ginekolog powiedział że to jest niezgodne z jego przysięgą Hipokratesa-mimo że muszę używać antykoncepcji bo w innym wypadku krwaie przez 2 tyg w miesiącu.

Gość gość
przysięga Hipokratesa jest jedna, on mógł co najwyżej odmówić z powodów moralno- religijnych

Gość gość
czyli ja mam się meczyć bo on ma prawo nie wypisać mi recepty? nawet jeśli chodzi o miesiączkowanie przeciągające się do 20 dni bez przerwy?Przeciez to jest chore

Gość gość
idź do rodzinnego, przepisze ci bez problemu

Gość jajasiewypowiem
rodzinny nie MA PRAWA przepisywać leków anty :P

Gość gość
Ma obowiązek wskazać Ci lekarza, który Ci te tabletki wypisze. Jeżeli tego nie zrobił, możesz złożyć na niego skargę. Ja bym tak zrobiła. Nie mam skłonności do pieniactwa, ale jeżeli ktoś nie wykonuje należycie swoich obowiązków i wciska mi swój światopogląd i przez niego ja miałabym cierpieć, to bym złożyła skargę i jeszcze poszła z tym do lokalnych mediów - choćby internetowych.

Gość gość
a to bardzo dziwne, bo mój mi przepisał. Akurat ginekolog był na urlopie i były mi potrzebne. A ginekolog, który nie dał ci tabletek powinien wskazać ci takiego, który te tabletki ci przepisze

Gość gość
dzwoniłam do szpitalana oddział ginekologiczny-powiedzieli że tylko ginekolog prowadzący ma prawo antykoncepcję wypisać

Gość gość
dlaczego dzwoniłaś na oddział? ginekolog przyjmuje u ciebie na oddziale? u mnie w poradni...

Gość gość
chciałam zapytać czy gin może mi odmówić wystawienia recepty i czy rodzinny ma do tego prawo

Gość gość
idź do rodzinnego i sama się przekonaj