Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Boże jak mnie bolą zęby...nie byłam od 3 lat u dentysty

Polecane posty

Gość gość

mam kilka dziur nie mam pieniedzy na leczenie a na nfz nie chce isc bo robią bez znieczulenia i byle jak, wole zeby mi wypadly ,wstawie sobie sztuczną szczeke

Gość gość
Ja po 5 latach odwazylem sie w ubieglym miesiacu odwiedzic stomatologa. Wynik tej wizyty nie byl zadnym zaskoczeniem - co zab to ubytek. Na razie wydalem ponad 1,5 tys zl na leczenie zebow, w tym jeden zab kanalowo - 3 kanaly i odbudowa korony. Na razie zrobilem 4 zeby, a gdzie reszta? Skad wziasc na to pieniadze?

Gość gość
Chodzic regularnie na kontrole zeby uniknac kosztow. Ale to wszytko to i tak tanio, w porownaniu z cenami w Europie Zachodniej.

Gość gość
1 ząb na 2 mc - odważ się a teraz myj też zęby olejem kokosowym - oprócz pasty - zapobiega rozwojowi bakterii (w każdym razie hamuje) jedz warzywa

Gość gość
odstaw cukier i słodycze

Gość gość
Jak o zęby dbasz, tak masz. I to nie powinno wprowadzać cię w stan zdziwienia. To tak jak z piciem alkoholu. Pijesz wiele lat, a chcesz by uważano cię za abstynenta. Widzisz logikę? Naucz się dbać o zęby, a ból zniknie i nie wydasz wielu tysięcy na leczenie i wstawianie ubytków. Proste jak słońce!

Gość gość
wiesz ile kosztuje sztuczna szczeka? taniej cie wyjdzie jak bd regularnie chodzila na wizyty,od chorego zeba inne tez chorują