Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

recznik z kapturkiem czy wam sie przydal

Polecane posty

Gość gość

kompletuje wyprawke i zastanawiam sie nad zakupem recznika z kapturkiem. Ogladalam go w sklepie i ten kapturek wydal mi sie jakis taki dziwny malo poręczny, obawiam sie ze i tak bym go nie używala, szkoda wiec przeplacac i moze lepiej kupic zwykly duzy recznik? co myslicie?

Gość gość
Miałam i nadal mam dwa takie ręczniki. Kapturek często używałam, jak tylko myłam główkę dziecku. Mimo to nie uważam aby była to rzecz niezbędna bez ,której nie da się obejść :)

Gość gość
Ja też mam 2 takie ręczniki od ponad roku. Kapturek się przydaje ale nie jest niezbędny.

Gość gość
Ja miałam. Też uważam, ze nie jest to rzecz niezbędna. Ale lubiłam te ręczniki nie ze względu na kapturek a na kwadratowy kształt :)

Gość gość
Miałam, używałam, przydał się przy całej trójce.

Gość gość
Mialam,uzywalam.

Gość gość
U nas też się przydał i polecam ale pewnie dałoby radę obejść się bez niego

Gość gość
Tak, przydał się, wygodniej było założyć dziecku kapturek i resztę opatulić ręcznikiem, wygodniej niż robić to zwykłym ręcznikiem. Ale da się obejść bez niego, pewnie że tak. A jak chcesz oszczędzić i nudzi Ci się, można takie kapturki samemu doszyć, tylko nie na górze ale po prostu na ręczniku.

Gość gość
Jeśli tak czy inaczej musisz kupić ręcznik, kup z kapturem. Fajnie się owija nim dziecko po kapieli, łatwo się wyciera główkę. Wygodny jest też na basenie, gdy trzeba opatulic dziecko i z nim gdzieś przejść.

Gość gość
Bardzo :)

Gość gość
Mi się przydaje. Chroni mokrą głowkę przed zimnem, ale dużo też zależy czy ktoś wynosi dziecko z kąpieli z łazienki do pokoju by tam go ogarnąć czy ogarnia na miejscu

Używam nawet teraz jak synek ma 5 lat, idzie sobie sam w ręczniku przez kawałek domu do sypialni a głowa po myciu, chroniona :-) Najlepszy i największy jaki miałam kupiłam w lidlu :-)

Gość gość
Jasne że tak! Mój 3 latek nadal używa ręcznika z kapturem

Gość gość
Mój synek 2 latka jak stoi w pozycji pionowej czy to wychodząc z wanny czy to na basenie zakładam mu ten kapturek na głowę i owijam ciałko tym kwadratem wielkim. Dla mnie akurat jest to niezbędne. Zwykły ręcznik tylko by mnie wkurzał. Aczkolwiek przy noworodku akurat chyba nie było to dla mnie takie ważne gdyż miałam inną technikę. Wycierałam mu wtedy głowkę tetrą a potem nakładałam na pół godziny bawełnianą czapeczkę kąpielowę. Jednak przy starszym dziecku ręcznik z kapturkiem jest dla mnie mega przydatny i tak jak napisałam wręcz niezbędny

Majowniczka2015 dziś A wiesz może jaki dokładnie wymiar? Może dodam, że mi również przydaje się ręcznik z kapturem, bo łatwiej mi w niego zawinąć długie do pasa włosy. Zwykły ręcznik ciągle spada, przesuwa się, a ten z kapturem nie :)

Gość kasia66
Mam dwa,super sprawa :-)

Gość gość
Oj bardzo się przydał :-) polecam.przy 1 dziecku nie miałam . A przy drugim mi ktoś kupił i cenna to rzecz przyznam :-)

Gość gość
Moje dziecko ma dwa lata i nadal korzystamy z ręcznika z kapturkiem tylko musialam dokupic większe bo te z pierwsze byly juz za małe.

Gość gość
TaWredna też nosisz włosy do pasa?

Gość 21:43 Tak. Jest z tym trochę kłopotu ale jakoś nie mam serca ich skrócić. Do tego do połowy są proste, a dalej falowane co doprowadza mnie do szału :)

Gość gość
Ja też noszę do pasa, a nawet dłuższe , bo są falowane, jak wyprostuję to do końca tyłka. Uwielbiam długie włosy . Jest problem i to spory , ja mam bardzo grube i gęste , ale uważam , że dodają mi dużo uroku :). Zresztą kazdej kobiecie dodają :).

Ja nie prostuję chyba, że na wielkie okazje, bo prostowaniem 3 lata temu zniszczyłam sobie końcówki

Gość gość
Ja też prostuję na okazje ;). Na co dzień za wiele zachodu. Rezygnacja z prostownicy dużo mi dała. Jakich kosmetyków do włosów używasz ?

Gość gość
sorry że tak nie na temat. Czy czujecie że mogą istnieć jakieś ograniczenia wiekowe dla takiej fryzury ?

Szczerze? Tylko szampon, odżywka ( Timotei) i jedwab. Założę temat. Autorko przepraszam za offtop