Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

bogusiaa1989

wyrwany zab POMOCYYYY

Polecane posty

Hej blagam niech ktos mi.doradzi co mam robic a wiec 4 listopada wyrwana mialam dolna 6 . Wszystko bylo ok zrobil sie piekny skrzep , lekko podpuchlam ale to chyba nornalne , ogolnie nic mnie nie bolalo . W Czwartek 6 listopada poszlam znow do mojej dentystki bo wypadl m fleczer z leczonego zeba , wszystko bylo.ok stwierdzila ze przepluka.mi jeszcze ten skrzep antybiotykiem po chwili stwierdzila ze. musi usunac skrzep poniewaz cos tam sie dostalo i napewno palilam papierosy, yy.. usunela , wylyzeczkowala , bolalo jak cholera... dala mi zastrzyk w pupe :o. I tak z zkrwawionym dziaslem wrocilam do domu . Bolalo jak choleraaa... nastepnego dnia poszlam po antybiotyk poniewaz mowila zebym przyszla jak bedzie bolec. Co prawda nie bolalo.juz ale poszlam i tego sanego dnia kolo. godz.22 zaczal mnie tak silnie.bolec ze. myslalam ze zejde .. w sobote musialam pracowac wiec zostal mi tylko dyzur ..okazalo sie ze zbiera sie ropa bol okropny.. leki nie dzialaly.. dentystka wsadzila jakus wacik z.lekiem .kazala w pon. Isc do swojej dentystki . Rzeczywiscie prz3stalo bolec ale dziwnie ta rana wygladala.. w poniedzialek okazalo sie ze mam kosc na wierzch , znow lyzeczkowanie tym razem mimo znieczulenia.bol byl tak silny ze plynely mi lzy.. jest piatek bylam juz na 3 kontrolach i nadal dziura jest ogromna , gleboka. Na kazdej kotroli skrwawia dziaslo a i tak sie wlokna nie wytwarzaja. (To biale cos) kazala podvzas hedzenia wkladac wate , wkladam to dol robi sie coraz glebsxy. Mam tego wsxystkiego dosyc. Co.mam robic ??? Zmienic dentyste? Przestrzegam zasad , jjem tylko jogurty , schudlam 3 kg i jestem wykonczona ? Czy ktos z was tak mial ? Pomozcie mi..

Gość gość
Zrobił ci się pewnie tzw. suchy zębodół.Bardzo długa i bolesna przypadłość.Niepotrzebnie dentystka kombinowała w dziurze po wyrwanym zębie, musi się tam wytworzyć taki skrzep , rodzaj korka , który powoduje gojenie się rany. Usunięcie tego czegoś ma opłakane skutki, boli długo i trudno się goi.Miałam takie coś po usunięciu kła , ale wszystko skończyło się dobrze.

To jest dla mnie prawdziwa meczarnia . Mi sie wcale goic nie chce..co dwa dni lyzeczkowanie i tak w kolko.. na dentystce sie zawiodlam bo jej ufalam . Mysle ze dziaslo by sie juz zagoilo gdyby nie wylyzeczkowala mi ladnego juzbialego skrzepu. A Ty jakie mialas leczenie ? Tez w kolko lyzeczkowanie ?

Gość gość
a bierzesz antybiotyki jakieś? mojej koleżance wyleczyli antybiotykiem (zmienili w trakcie, bo pierwszy nie pomógł), ale to trwało ok tygodnia, może 10 dni, nie że jakieś niekończące się cierpienia.. kurczę, nie wiem, może innego dentysty spróbuj?

Bralam , juz mi sie skonczyl :/ teraz juz sie boje isc nawet do innego dentysty , ze kolejny nakombinuje. Ogolnie od wyrwania minelo dwa tygodnie a ja mam malenki zaczerwieniony skrzep i ogromna dziure w dziasle . Juz sie zaczynam bac.. nie wiem co mam robic.. to jest straszne :/

Gość gość
zrób wywiad i poszukaj dobrego stomatologa chirurga i idz do niego, dla mnie to Twoja dentystka niepotrzebnie Ci pogrzebała w tym zebie, dobrze zebys przed wizyta zrobiła zdjecie tego miejsca bedzie widac co sie dzieje w srodku w kosci

Chyba tak zrobie .. boje sie strasznie . Chciala bym aby to wszystko juz sie skonczylo.a wyglada na to ze to raczej poczatek..

Gość gość
Słoneczko, nie bój się tak strasznie. Niejedna osoba miała suchy zębodół i to się leczy. Z chirurgiem dobra porada, oni wyrywają ósemki itd., więc pewnie mają większe doświadczenie. Może antybiotyk nie był odpowiedni, skoro Cię tak boli albo coś innego. Niedługo to wszystko będzie tylko złym wspomnieniem, zobaczysz!

Gość gość
Losie, kobieto zmien dentystke, bo to idiotka a nie fachowiec... Po wyrwanym zebie nic tam nie mozna gleboko grzebac, a ona ci usunela skrzep kretynka.. Ja mualam niedawno tez usuwana dolna 6 prawa. Dwie godziny nic nie jadlam i nie pilam, palic zapalilam tez dwie godziny pozniej. Jak cos mi weszlo z jedzenia do dziury, bo byla duza i gleboka, caly prawie dzien mi krwawila, ale dentystka mnie przestrzegla, ze tak bedzie, zeby tylko delikatnie wypluwac, nie przeplukueac, ani mocno pluc. Jak cos mi weszlo do dziury to bardzo delikatnie patyczkiem do zebow usuwalam. Generalnie unikalam jedzenia stalego. Wszystko sie ladnie zagoilo samo. A ta twoja idiota, usunela ci skrzep, ktory ladnie by to zagoil... To tak jak zdrapiesz sibie ze skory strupek, potem jest blizna.... Zmien dentystke...

Gość gość
Dodam jeszcze, ze nie powinna ci fawac zadnego fleczera ( to jakas nowa moda) tylko zostawic normalnie zab sam sobie, samo by sie zaleczylo...

Wlasnie siedze na poczekalni u Dentystki poniewaz przy jedzeniu kazala mi wkladac wacik po zjedzeniu wyciagnac , mowila ze nic sie nie powinno dziac , tyle ze wacik wyciagam z krwia czyli skrzepem tzn. Z jakas tam czescia i dol jest teraz jeszcze glebszy. Zobaczymy co bedzie , napisze jak wyjde .

Gość gość
Nic nie wkladaj, bo jak wyciagasz to onawiasz rane...

Przeplukala , wlozyla jakies zolte cos , wacik i tyle . Aa podobno cos zaczelo sie w koncu goic , tak stwierdzila . Teraz we wtorek na wizyte .. ciejawe co dalej...

Gość gość
Zacznie się goić :) Bądź dobrej myśli!

Gość gość
byłas u swojej dentystki czy u kogos innego??

Gość gość
Jak tam dzisiaj? Lepiej?

Gość gość
Goi się? Mam nadzieję, że tak.

Gość gośćbogusiaa
Hej, niestety dalej mam problem... w ostatni piatek bylam u dentysty zreszta jak co dwa - trzy dni praktycznie. . Dentysta zawolala szefa bo juz nie dawala sobie rady , kazal mnie mocno znieczulic i bardzo mocno wylyzeczkowal , tlumaczyl im co i jak , jak mocno trzeba to zrobic aby powstal ten bialy nalot bylam rowniez wczoraj powiedziala ze sie nawet nie dotyka ze pieknie sie goi . Noi.. no i zaczelo mnie bolec w pon. Lekko, we wtorek mocniej a dzisiaj nawet bardzo :( mialam usc w piatek ale zadzwonilam do niej i ide jutro na 10 . Boze jyz mam rego dosc , kiedy sie skoncza te menczarnie.. jezuuuu pomocyyy..

Gość bogusiaa1989
:)

No i bylam.. niby sie goi ale jeszcze troche lyzeczkowali .. mam wkladac wacik jak bede chciala jesc bo jedzenie mi tam wlazi ale boje sie ze narusze skrzep.. ewentualnie tylko wodne jedzenie . Jogurty itp tyle ze jak znow schudne to juz chyba jak anoreksja bede wygladac.. boze co ja mam robic ??

Gość gość
rany jaka straszna historia:( trzymasz sie jakos??? ja w zyciu nie mialam takiego przypadku, jakos moj stomatolog z www.prodent.net.pl wszystko ogarnial na biezaco i nie mialam takich jazd z bolu.. tylko wspolczuc :(

Gość gość
Witam, kiedy Ci przeszło ? Mam ten sam problem, boli mnie od miesiąca.