Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ile razy w ciąży brałyście antybiotyk?

Polecane posty

Gość gość

Jak w temacie: ile razy w ciąży byłyście zmuszone wziąć antybiotyk? Pytam bo niewiele ponad tydzień temu skończyłam kuracje antybiotykiem (7 dni), a od dwóch dni z powrotem mam kaszel, katar, gardło boli.... obawiam się, że znowu mnie to nie minie, ale czy nie zaszkodzę dziecku :( jestem załamana

Gość gość
ja brałam przez 7 dni w 1 trymestrze. póki co dziecko wygląda na zdrowe:). Jak masz katar to kup sobie irygator do nosa i płucz nos ciepłą wodą. Zobaczysz że przejdzie. Ewentualnie można wykorzystać butelkę z korkiem z dzióbkiem po wodzie mineralnej. Przystawiasz dziubek do dziurki od nosa,ściskasz butelkę i jednocześnie wypuszczasz powietrze buzią. Na ból gardła tylko płukanie solą. Mnie w ciąży to pomagało.

Na kaszel katar i bolace gardlo antybiotyk ... hmmm... nieźle ;) ja się odwazylam na duomox dopiero jak mi się czopy na migdalkach pojawily przy anginie ;) A na zwykly ból jakieś tantum verde czy inne plukanki. Ostatnio tez mialam kaszel suchy, tez tv, syrop z cebuli itd. Spokojnie można domowymi sposobami to zwalczyć. Powodzenia!

Gość Jedynaczka4
Na szczęście będąc w ciąży nie musiałam brać żadnego antybiotyku.Malutka też jest zdrowa na szczęście. 4 dni po porodzie wyszliśmy z małą na spacer.

Gość gość
Na razie raz. Infekcja pochwy. Antybiotyk działający miejscowo

Gość mamapoli
Witam,u mnie pod koniec I trym w posiewie wyszła Ureplasma, choć nie miałam żadnych objawów. Lekarz zalecił poczekać do końca trym i wziąć sumamed przez 6 dni i do tego przez 3 tygodnie provag doustnie. Wszytsko było dobrze nie złapałam grzybicy po antybiotyku, córka urodziła się zdrowa.Czasem nie ma wyboru i trzeba wziąć lek..

Gość gość
Raz bioracef na zapalenie ucha. Na katar i kaszel w życiu bym nie wzięła, a w ciązy to już w ogole

Na szczęście ani razu. Ale ja w ciągu całego życia brałam antybiotyk tylko raz - w dzieciństwie. Na przeziębienie i bolące gardło preferuję domowe specyfiki.

Gość Iwona1005
Jestem w 21 tyg ciąży i biorę antybiotyk już trzeci raz - powracające, ostre zapalenie zatok (ropa w zatokach non stop). Po porodzie czeka mnie operacja zatok. Do tego czasu nie mam wyjścia. Jak tylko zapalenie wraca dostaję temperaturę, stan zapalny we krwi. Lepsze dla dzidzi są antybiotyki niż operacja w znieczuleniu ogólnym i ew. jej powikłania. Lekarz zawsze wybiera mniejsze zło. Z dzidziusiem na razie wszystko w porządku na szczęście chociaż mocno się boję co będzie. Zażywam duomox, lekarz mówi, że bezpieczny dla płodu.