Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kiedy do szpitala? poczatek porodu

Polecane posty

Gość gość

Kiedy trzeba jechać do szpitala, tzn przy jakiej częstotliwości skurczy? Wiadomo że mogą być najpierw bardzo rzadko i nie trzeba wtedy pędzić ;-)

Gość gość
Tak co 5 minut to wtedy na spokojnie wyruszcie. Ja miałam co 5 minut i kazali mi przyjechać. Pojechałam ale nie miałam rozwarcia wiec wypuścili do domu i kazali wrocic jak bede miała co trzy. Na następny dzien nadal miałam co 5 minut ale juz silne na maksa. Zadzwonialm do położnej ta kazała przyjechać i okazało sie ze juz 7cm rozwarcia i 7 godzin pozniej urodziłam corke. Także trochę to potrwało.

Gość gość
Dziękuję :-)

Gość gość
Co 5 min chyba ze druga ciąża to możesz przy 8 wyruszyć. Inne objawy to plamienie i Odejście wód

Gość CzerwonaKokardka
A ja pojechałam do szpitala jak mialam skurcze co 20minut,w sumie bardzo nieregularne. Na izbie badanie i 3cm rozwarcia.skurcze bez zmian, moze co 10-15 minut. W nocy odeszly mi wody. O 8rano mialam 5cm rozwarcia i nieregularne skurcze,a za godzinę urodzilam :)

jak wody odejdą to od razu trzeba jechać. Mi odeszły wody o 1 w nocy, w dodatku zielone, rozwarcia i skurczy zero, dopiero o 4:00 co 10 minut, potem o 8:00 co 5 minut a rozwarcie tylko 2 cm i po 11 godzinach od odejścia wód zrobili mi szybko cesarkę (do 12h mozna być "bez wód płodowych" ), bo akcja porodowa nie postępowała, tętno zanikało i było zagrożenie zamartwicy, biegli ze mną na salę operacyjną jak w filmie, rozbierali mnie w locie, całe szczęście synek urodził się zdrowy, ale miał hipotrofię, bo ważył 2440g.