Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

bezstresowe wychowanie u dziecka wasze opinie

Polecane posty

Gość gość
moja matka to k***a a jej rodzina wrogowie jestem sierota co za s*******ny nawet mnie te k***y wysluchac nie chca 333 www.youtube.com/watch?v=Ppy6mJsIwxA

Gość srilanka
no i uwagę owszem zwrócili, ale co z tego wynika? ilu rodziców, oprócz obejrzenia filmików, porozmawia ze swoim dzieckiem na te tematy? Zeby dziecko wiedziało KIEDY ma krzyczeć i nie robiło tego w kazdej sytuacji, kiedy ma taki kaprys, bo to już nie jest fajne.

Gość gość
Tu u mnie w USA kobiety czesto decyduja sie na zycie bez dziecka i maja duzo szczesliwesze i bardziej spelnione zycie i maja kariere i hobby i wolnosc i podroze… 333 www.youtube.com/watch?v=Ppy6mJsIwxA

Gość gość
Bezstresowe wychowanie wymyslil jakis debil a na koniec sie z tego wycofal. Tylko rodzice z sieczka zamiast mozgu w to uwiezyli i teraz maja tego efekty w postaci rozbestwionych bachorow co niszcza karetki z rodzaca kobieta w srodku, podpalaja sasiadow, znecaja sie nad slabszymi i sa kibolami! A sami rodzice zycia i grosza przy du"ie nie maja bo "pociecha" wazniejsza!

Gość gość
moja matka jest dojrzałym owocem bezstresowego wychowania. jej matka traktowała ja jak księżniczke, wszytsko podtykała pod nos, była pod dyktando i utwierdzala corke ze ma zawsze racje. matka zmanipulowala mojego ojca tak ze jets bezwolnym pantoflarzem robiącym wszystko za nia. wychowal razem z babka swoje dzieci bo moja matka byla zawsze zmeczona. a ja przez caly okres dorastania zastanawialam sie co ze mna jest nie tak ze mamusia mnie nie kocha i jej we wszystkim zawadzam. nie trudno sie domyslec ze nie utrzymujemy kontaktów i nie darze jej szacunkiem.

Gość gość
Mysle, ze to nie tylko wina lezy po stronie matki, ale samej osobowisci. Kazdy ma w sobie jakies tam wewnetrzne przemyslenia. Dorastajac i przebywajac w innym towarzystwie niz rodzice osobowosc sie ksztaltuje. Ok bezstresowe wychowanie nie zawsze wychodzi na dobre, ale zeby uniknac takich sytuacji jak molestowanie to rodzice powinny nauczyc sie rozmawiac ze swoimi dziecmi. Moim zdaniem kampania nie tylko powinna trafiac do dzieci ale rowniez do rodzicow, ze powinni sie zastanowic na tym, co dzieje sie u dziecka. Czy nie ma problemow.

Gość gość
Tutaj panuje przekonanie ze bezstresowe znaczy samowolka a to wcale nie jest tak. Radzę zasięgnąć literatury co to oznacza bezstresowe jakie ma zasady, system itd a dopiero pozniej udzielać sie na forum

Gość matusiastasia
No widzę, że zdaniem niektórych chyba każdy rodzic powinien iść na kursy wychowawcze, aby wybrać najlepszą metodę dla siebie i swoich dzieci. Ja myślę, że w wychowaniu należy działać intuicyjnie. Każdy popełnia błędy i na nich się uczy. Ważne aby nauczyć dziecko wiary w siebie i swoje możliwości. Wychowywać je w poczuciu bezpieczeństwa i miłości. Uważam, że każdy człowiek, nawet ten najmniejszy ma swoje prawa i NIKT NIE POWINIEN GO KRZYWDZIĆ !!!

Gość gość
Wychowalam 6 dzieci. I nigdy żadne dziecko mi nie odstawilo histerii w sklepie.

Witam serdecznie wszystkich użytkowników tego forum! Przygotowałam anonimową ankietę dotyczącą stosowania nagród i kar w wychowaniu dziecka we współczesnej rodzinie. Zostanie to wykorzystane do pracy licencjackiej. Z góry dziękuję za poświęcenie kilku minut i wypełnienie ankiety. http://www.ankietka.pl/ankieta/183849/nagrody-i-kary-we-wspolczesnych-koncepcjach-wychowania-dziecka-w-rodzinie.html

Gość gość
calymi dniami jestem sama z 3 malych dzieci. nic bym nie zrobila ani w domu, ani zadnych zakupow, gdyby mi dzieci histerie odstawialy w sklepie, urzedzie, banku czy gdziekolwiek jestesmy. jestem stanowcza i konkretnie mowie do dziecka, ze nie moge mu czegos kupic i tyle. wydaje mi sie ze taki kilkulatek po prostu nie zrozumie wywodow rodzica-psychologa ani rozbebeszania tematu, dlaczego i po co.

Gość gość
nie wiedzialam ze w polsce nadal takie socjalistyczne myslenie tyle lat od komuny przecie minelo 333 www.youtube.com/watch?v=n08-SNPvLKk

Gość gość
Oczywiście że istnieje .Michał urodził się 23 lata temu rodzice mają go jednego nigdy aby to nigdy na niego nie krzyczeli nigdy go nie uderzyli zawsze z nim rozmawiali.Dziś Michał nie uznaje czegoś takiego żeby się nie zgadzać z jego zdaniem .Niedawno mama powiedziała do Michała synu jesteś egoistą to tak jej wpierdolił że na oczy nie widziała.Jak oczywiście niebieska karta i sprawa sądowa tato który bardzo kocha syna miał ciężki zawał ale Michała to nie obchodzi pojechał na wakacje .Tak oto właśnie Michała wychowali bezstresowo.