Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

poradźcie czy juz jechać do szpitala?

Polecane posty

Gość gość

Mam skurcze co 6,5-8 minut dosyć bolesne ale do wytrzymania i na bieliźnie gesty śluz koloru brązowego czy czekać jeszcze czy może zbierać się już?

Gość gość
czekaj jeszcze ja sie tak pospieszylam jak nawet wody mi nie oeszly a juz bylam w szpitalu o 23 a urodzilam na drugi dzien o 14

Gość gość
Zbieraj się i powodzenia:)

Gość gość
poczekaj aż skurcze będą co 5 minut. Dolegliwości bólowe duzo lepiej znosi się w domu:) powodzenia

Gość gość
Ja bym juz pojechala

Gość gość
Głupie jesteście,że każecie jej czekać.Jedź do szpitala bo nigdy nie wiesz co może zdarzyć się z dzieckiem.Być może będzie mu spadać tętno a ty w domu nie będziesz miała o tym zielonego pojęcia.W szpitalu zrobią ci ktg i usg

Gość gość
Dzieki za odp zbieram się mam kawałek do szpitala i boję się że mnie odesla do domu. I będę tak krazyla w tą i z powrotem

Gość gość
Ja też się radziłam na kafe, czy iśc do sklepu jeszcze kupić przekąski dla siebie (czułam sie dobrze mimo skurczy, sklep za rogiem) i mnei postraszyły, że urodzę w sklepie i że sgłupiałam, żeby narażać życie dziecka. No to sie dopakowałam i pojechałam, gdy miałam skurcze co trzy minuty. BARDZO ŻAŁOWAŁAM bo od czasu przyjazdu do szpitala do ktg czekałam 3 godizny. Potem czekałam, az sie zwolni wanna, az sie zwolni sala, cały czas chodziłam po korytarzu i wyłam z bólu i byłam strasznie głodna. Nie ma co się spieszyć.

Gość gość
Ja mialam skurcze raz co 5 raz co6 ,8 i 12 min wiec nie spieszylam sie bo nie regularne skurcze gdy wrescie zdecydowalam pojechac do szpitala i sprawdzic . Szok prawie 9 cm rozwarcie . Wiec zastanow sie czy napewno chcesz siedziec w domu

Gość gość
Ja właśnie tak mam od 5 min do 10 te skurcze

Gość gość
Jechać to można jak się ma skurcze REGULARNE, co np 5 minut. Ten brązowy śluz to czop. Ja na twoim miejscu zaczekałabym na regularne skurcze. Póki co możesz sprawdzić czy wszystko masz, wziąć coś do picia i jedzenia, wziąć ciepłą kąpiel i liczyć długość skurczów. Powodzenia :-)

Gość gość
ja do 10 cm rozwarcia miałam skurcze co5-7 min, i to od 10 godzin. zwiększyła sie tylko ich siła, bardziej bolały. a w szpitalu odczekałam co swoje, nie powiem ;) jedź, nie sądzę, żeby odesłali Cię do domu jak masz daleko.

Gość gość
ja bym jechala, nie czekala. sama pojechalam do szpitala po kilku godz.po odejsciu wod plodowych,nie spieszylam sie a na miejscu sie okazalo,ze tetno dziecka zanika, malenstwo bylo owiniete pepowina 5x i sie dusilo. Wiec nie czekaj niech zobacza czy wszystko ok.