Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Boje sie ciazy

Polecane posty

Gość gość

Czy ciaza jest naprawde taka okropna a porod jeszcze bardziej? Mam 37 lat chcialabym miec w koncu dziecko ale sie obsesyjnie boje porodu I deformacji ciala. Czy naprawde cialo robi sie ochydne a piersi obwisle? I co z pochwa? Wiadro podobniez. A Sam porod to ponoc taki Bol ze mozna zwariowac. Nie Wiem czy dam rade sie zdecydowac.....a chcialabym miec sliczny coreczke....eh

Gość gość
radzę szybko się decydować, bo z każdym miesiącem będzie coraz trudniej. a poza tym...owszem, dla starszych kobiet jest to o wiele bardziej bolesne i przynosi większe konsekwencje w porównaniu z młodym organizmem, który szybciej się regeneruje....

Lepiej się nie decyduj, dziecko to nie zabawka, a Ty tak do tego podchodzisz!!!

Gość gość
Decyduj się teraz.Twoje ciało i tak już zaczęło się marszczyć więc piękniejsza już nie będziesz :classic_cool:

Gość gość
Dobrze, że ja takich dylematów nie miałam, dzięki czemu mam już córkę i spodziewam się drugiego malucha.

Gość gość
Dla mnie ciążą to była masakra. Nosiło mnie, nic nie wolno, ciągle coś bolało, mdłości i ciągły lęk że coś się stanie. Z moim panicznym lękiem do igieł, operacji i szpitali - CC w 34tc (choć całą ciążę marzyłam żeby poród był naturalny, najlepiej ambulatoryjny nawet, urodzić i do domu) i prawie mc pobytu w szpitalu. Tak była to dla mnie trauma. Tak chciałam mieć dwójkę dzieci, ale chyba jednak moje dziecko pozostanie jedynakiem. Teraz panicznie boję się drugiej ciąży i tego że mogłabym znowu musieć przechodzić ten koszmar ;/

Gość gość
No przeciez wszedzie trabia o cudzie macierzynstwa....hahaha Jakby mowiono kobietom, jak to naprawde wyglada, jaki porod jest obrzydliwy to zadna by nie chciala miec dzieci, a tak klamia

Gość gość
A to jeszcze ja z 20:05 jak o ciało chodzi. Nie zrobił mi się ani jeden rozstęp (zasługa dobrego kremu) schudłam (z rozmiaru 38 na rozmiar 34/36 - nie zrzucałam nic po ciąży, od razu po porodzie ważyłam mniej niż przed ciążą ) biust mi zmalał o ok 1-2 miseczki, z jednej strony to dobrze zawsze w sumie był moim zdaniem za duży, z drugiej jest odrobinę mniej jędrny, ale tragedii nie ma. Jedno co najbardziej przeszkadza to że zrobił mi się niewielki bliznowiec po CC. Tak więc jeśli o ciało się boisz to niekoniecznie musisz mieć powód. Większość moich znajomych po ciąży wygląda lepiej niż przed. Tylko jedna koleżanka zrobiła się bezpośrednio po urodzeniu dziecka taka dziwnie rozlazła i obwisła - ale w ciągu roku straciła tą obwisłość i wróciła do rewelacyjnej figury.

Gość gość
hej dziewyczny mam takie pytanie otóż: 26.10 miałam ostatnio miesiączkę trwała ona 5dni. Z nocy 28-29 poniosło mnie i mojego Tż mimo że miałam @ i włozył mi z 4 razy potem troche oralu było i znowu włozył mi na jakies 30sekund. Nie było wytrysku. Doszedł na jakies 7minut potem przez stymujacje ręką. Od 5.11 - 10.11 zauwazyłam wiecej sluzu . Jak myslicie czy przez sex przerywany w czasie okresu mogłam zajść w ciążę?

Gość gość
Mam nadzieje ze tak. Dawac d**y bez zabezpieczenia......ze jeszcze sa takie idiotki

Gość gość
Nie oceniaj mnie tak od razu.. zdarzyło sie i juz nie cofnę czasu. Po prostu się zastanawiam czy to mozliwe. Cykle mam długości 28-31dni.

Gość gość
Nie sadze ze ciaza, raczej owulacja.

Gość gość
No ja wiem że owulacja byał miedzy 5-10 ale czy mozliwe jest to że mogłam zajść w ciążę? Mimo braku wytrysku

Gość gość
wiem ze miedzy 5-10miałam owulacje . Zastanawiam się jednak czy mimo braku wytrsku nasienia mogły sie jakies plemniki wydostać. Mój partner nie produkuje prejakulatu sprawdzalismy to X razy

Gość gość
Jesli owulacja byla po tylu dniach od stosunku to nie jest mozliwe zebys zaszla.

Gość gość
20:26 ta od kopulacji w trakcie okresu i lizania brudnej pałki Vvvvvvvvv Pisałam ci juz ze jesteś obrzydliwa! :o

Gość gość
...jest coś takiego jak chusteczki nawilżające... Nie tego dotyczyło pytanie. Proszę odpowiedzcie szczerze;/

Gość gość
Ciąża nie jest taka zła ale Poród naturalny to rzeźnia Minusy: potworny ból - skurcze kilkanaście godzin wycia z bólu Wywoływanie porodu masaże szyjki i inne bolesne atrakcje Parcie : straszny wysiłek i ból Naciecie lub pękniecie krocza Szycie krocza dodatkowy ból Nie można kilka tygodni usiąść Pękniecie naczynek na twarzy z wysiłku przy parciu Komplikacje krwotoki , rozejście się szwów Komplikacje dla dziecka : niedotlenienie , kalectwo , porażenie mózgowe , gorszy rozwój dziecka Problemy z załatwiam się i oddawaniem moczu Problemy ze współżyciem : luźna pochwa lub źle zszyte , bolesne współzycie przez długi czas Nieotrzymanie moczu Wypadanie pochwy Pękniecie macicy – niepłodność Pękniecie kiszki stolcowej – dożywotnie nieotrzymanie kału Kompletne obdarcie z intymności

Gość gość
Moim zdaniem ciąża jest gorsza niż poród. Po porodzie przynajmniej wiesz ze będzie już coraz lepiej, no i można robić cokolwiek, żeby poprawić zdrowie zrujnowane ciążą i porodem. A jak o odarcie z godności chodzi, to poczucie pozostaje bez względu czy rodziło się naturalnie czy przez CC. potem dochodzi jeszcze fakt że każdy na ulicy uważa że ma prawo "zaglądać" ci do talerza i stanika i ogólnie wtrącać się we wszystko. Co kogo obchodzi czy kobieta karmi piersią, a w szczególności nie jest to sprawa starej baby w autobusie!

Gość gość
a mnie zastanawia jak kobieta 37 letnia moze zadawac tak glupie pytania...nie dojrzalas... jeszcze daj sobie spokoj z dzieckiem.nie jedna 20 latka ma wiecej oleju w glowie,najpierw zajdz w ciaze,urodz zdrowe dziecko,a potem przejmuj sie cyckami i cialem...

Gość gość
Pierwsze dziecko w takim wieku to skrajna nieodpowiedzialnosc... Poczytaj sobie o pierwszej ciazy po 35. roku zycia

Gość gość
Nie wszystkie porody to rzeź. Nie wszyscy wymiotują, nie wszyscy cierpią katusze. Wiele zależy od budowy ciała kobiety oraz rozmiaru płodu. Skóra jest elastyczna. Jedne kobiety nie muszą się wysilać aby wrócić do szczupłej formy podczas gdy drugie wiecznie są na diecie. Zadbasz o ciało przed ciążą i po, to będziesz normalnie wyglądać. Jednak nie wiele przyszłych matek ma ochotę, czas i finanse. Rozstępy mogą się pojawić nie będąc w ogóle w ciąży. 37 lat i później nie jest niczym tragicznym ano żadko spotykanym. Nie żyjemy w średniowieczu. P.S. Płeć dziecka nie jest do wyboru.