Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Misisisi

Mama kontra tesciowa

Polecane posty

Gość Misisisi

Moi Drodzy mam nie lada zagwostke...mieszkam z partnerem I moja mama przyjezdza do nas na jakis czas. Okazalo sie ze w tym samym czasie tesciowe przyjezdzaja do mojej szwagierki ktora mieszka 10 mon od nas. Dodam ze nie mieszkamy w polsce. Tesciowie niestety kupili bilety bez wczesniejszego uprzedzenia, zwykle zostaja troche u nas troche u szwagierki. Teraz oba przyjazdy rodzinne sie nalozyly. No I uwaga, moja mama I tesciowie nie specjanie sie lubia a tak naprawde o niecheci mojej mamy do nich wiem tylko ja. Juz mi zapowiedziala ze bedzie tak czas ukladac zeby z nimi jak naj mniej sie z nimi widziec. Coz sa zupelnie inni, probowali jakos tam sie dogadywac wczesniej ale chyba raczej nie nadaja na tych samych falach. Bedzie atmosfera do d**y I tyle...a ja oczywiscie w srodku bagna. Mama jest niezadowolona bo chciala przyjechac do nas I nie ma ochoty na inne towarzystwo. Mezowi nie mowilam o tym bo...tez sie bedzie tym wszystkim stresowal. A tesciow lubie choc jestem zla ze nie uzgodnili nic z nami. Bede miedzy mlotem a kowadlem..jakies rady???

Gość Misisisi
Aha no I dodam ze mamy dziecko I pewnie bedzie rywalizacja kto sie lepiej zajmuje....

Gość gość
Po prostu jak wszyscy zachowaja klasę i nie będą się czepiać o drobiazgi to bdzie dobrze. To co że nadaja na innych falach. Na to potrzeba troche kultury i obycia, trcoche dyplomacji. Z tego co piszesz, mozesz na to liczyć i u swojej mamy, która chce unikać nadmiaru spotkań i u teściów, którzy rozumiem, ze sa sympatyczni. "Kieruj ruchem", zagajaj rozmowy akceptowalne dla obu stron i mów dobrze o jednych do drugich.

Gość gość
No I uwaga, moja mama I tesciowie nie specjanie sie lubia a tak naprawde o niecheci mojej mamy do nich wiem tylko ja. Juz mi zapowiedziala ze bedzie tak czas ukladac zeby z nimi jak naj mniej sie z nimi widziec. xxx no i wszystko jasne - więc jakiej rady oczekujesz?

Gość Misisisi
No bedzie ich unikac I bedzie oczywiste ze ich nie trawi...a oni sie beda zle pewnie czuc...nie wiem tak zaprawxe to sama bym wyjechala na tem czas...

Gość gość
Mama ma totalny brak kultury skro nie potrafi w twoim domu zachować się tak by nie urazić twoich tesciów. A co znaczy rywalizacja o dziecko???? oż to chory układ.Szkoda mi twojego męza ze musi tkwic w takim bagienku.