Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Valin 20

Dwa śluby ?

Polecane posty

Gość Valin 20

Cześć dziewczyny ! Słuchajcie uważnie , bo potrzebuję rady . Z pewnym chłopakiem jestem już od dwóch lat . Rok temu oświadczył mi się . Wiem , to wcześnie , ale bardzo się kochamy , oboje jesteśmy po przejściach . No i zaczęliśmy planować ślub . Wolny termin w sali , która nam się podobała znaleźliśmy dopiero na lipiec 2016 . Zarezerwowaliśmy go i wpłaciliśmy zaliczkę . I bylibyśmy w stanie wytrzymać do tej daty osobno , ale pojawił się problem . Mimo , że mam 20 lat moi rodzice nie pozwalają mi na nic . Mój narzeczony wyjeżdża za granicę . W Polsce jest raptem tydzień na trzy miesiące . I wtedy chciałabym spędzić z nim trochę czasu , ale nie mogę , bo mi nie pozwalają . Muszę tłumaczyć się o której wracam do domu . Z tego też powodu chcieliśmy ślub przyśpieszyć , ale nie dało się . Jedyny sposób ? Teraz zrobić cichy ślub kościelny w wersji kameralnej . My , rodzice , rodzeństwo . A za dwa lata normalny ślub . Pytanie , czy możliwe jest , żeby dwa razy wziąć ślub ? Myślicie , że można się z księdzem jakoś dogadać w tej sprawie ?

Gość gość
do psychiatry się wybierz a nie do księdza

Gość gość
Można wziąć dwa śluby, pod warunkiem , że pierwszy jest cywilny a drugi kościelny. Kościelny można wziąć tylko jako konkordatowy (czyli od razu z cywilnym) albo po cywilnym :) nie można wziąć go przed cywilnym.