Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Aborcja wady genetyczne

Polecane posty

Gość gość

Witam . Pytanie mam takie czy ktoś z was orientuje sie jakie wady genetyczne z zakresu metabolicznych wad podlegaja czarnej liscie- pozwalaja na aborcję? Mój mąż jest chory na fenyloketonurię i ta choroba genetyczna najbardziej mnie interesuje. Pomocy

Gość gość
a gdyby dało sie życ bez chorób ?:)

Gość gość
właśnie dlatego robi się badania inwazyjne, żeby zdiagnozować choroby u płodu, w najgorszym scenariuszu, tak jest możliwa aborcja.

Gość gość
tylko trzeba wiedziec ze to nie jest w sto procentach pewne znam pare na wielodzietnych prg ze błedne wyniki dawali ze chcieli lekaze zabic dzieci ale c okazało po urodzeniu ze były zdrowe

Gość gość
wiem wlasnie ze nigdy nie ejst nic wiadomo w 100 %. Mamy szanse zrobic badania genetyczne dla mnie na wsakzanie genu czy jest zdrowy u mnie czy jestem nosicielem choroby - nosicielem jest osoba z częsciowo uszkodzonym genem ale nie w 100 % . Lecz te badania tez nic nie dadzą tak na dobra sprawe nic nie jest w 100% :(

Gość gość
taa tylko aborcje sie robi do 12 chyba tyg ciaży w pełni legalna bo o tej mowa...

Gość gość
masaaakra jaki podszyw. zal

Gość gość
sio z tad. Czyli fenyloketonuria należy do grona chorób i wad genetycznych poważnych ? ze kwalifikoje sie po wykryciu u płodu do aborcji ?

Gość gość
no raczej. ale takie jest moje zdanie - smiertelnika a co lekarz na to nie wiem moze wlasnie na jakims forum ginekologicznym spytaj.

Gość gość
alboo idz czy tam zadzwon do swojego gin.

Gość gość
nie wiecie nic wiecej ? :(