Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co robiliście w dni porodu?

Polecane posty

Gość gość

czy był to tzw. zwykły dzień i nagle, znienacka się rozpoczęło, czy juz coś od rana przeczuwalyscie?

Gość gość
dzien wczesniej i cala noc bolal mnie bardzo krzyz,a okolo 10 rano odeszly mi wody i sie zaczelo urodzilam w ciagu 5 godzin :)

Gość gość
Spałam Obudziłam się, chciało mi się siku ale pomyślałam, że mój niedługo będzie wstawał do pracy i wtedy pójdę. Za chwilę pomyślałam sobie, ze pewnie wody mi odejdą skoro chce mi się sikać. Wstałam i bach...

Gość gość
W poniedzialek przy robieniu pierogow odeszly mi wody, a we wtorek rano urodzilam. Nic nie przepowiadalo zblizajacego sie porodu.

Gość gość
24.12.2013 się zaczęło, szybko się rozkręcało (ból), ale rozwarcie żadne - no..może 1 cm.. Urodziłam 27.12.2013 kleszczowo, 2 tyg.po terminie.

Gość gość
A ja byłam w szpitalu bo poród wywoływany także nie mam takich wspomnien :D

Gość gość
Ogładałam film z mężem poszłam siku zauważyłam że skończyłam sikać a tu dalej coś ze mnie leci, byly to wody płodowe które zaczęły odchodzić o północy, o 6 rano pojechałam do szpitala bez skurczy tylko z sączącymi sie wodami,urodziłam o 2 w nocy po godzinie bolących skurczy.takiego porodu życze każdej :D

Gość gość
Od 4 rano w niedzielę plamienia i ból brzucha, o 13 pojechalismy na porodówkę, ale mnie odesłali, o 23 znowu na porodówce z bólami nie do wytrzymania, ale nieregularnymi i mnie odesłali, o 2 w nocy juz mnie przyjęli i o 7 rano syn sie urodził. Z tego, co pamiętam, to ugotowałam wielki gar pomidorówki, po pierwszym wyjsciu ze szpitala kupiliśmy w cukierni pyszny sernik (to były moje imieniny, ale odwołałam gosci) i wieczorem obejrzeliśmy razem film, ale skurcze już mnie mocno męczyły wtedy.Wody nie odeszły, przebijali pęcherz.

Gość gość
Ja mialam zwykly dzien, zasanawialam sie co ugotowac na sylwestra - bo nigdzie ze wzgledu na ciaze sie nie wybieralismy,chcialam zrobic kolacje i o polnocy wypiic picolo:-) wieczorem dostalam skurczow, nieregularnych,ale bolesnych. Cala noc nie spalam, w nocy zaczela mjie meczyc biegunka i zaczal odchodzic czop. Rano pojechalismy na IP i mialam 3 cm przy regularnych skuczach. Urodzilam poznym popoludniem i sylwestra spedzilam na oddziale polozniczym:-)

Gość gość
U mnie też normalka, tłusty czwartek- jadłam pączki, w południe do mnie tata dzwonił czy coś się dzieje a ja mówiłam że nic się nie zapowiada, po południu koleżankom pisałam że termin już jest a u mnie cisza, 3 godz. później dałam znać że urodziłam :) Niby w dniu terminu można się spodziewać, ale oczekiwałam jakiś wyraźniejszych sygnałów. Czop mi odszedł 2 tyg. wcześniej, delikatne skurcze czy pobolewanie miałam większość ciąży (zagrożona)/

Gość gość
Super temat bo za miesiac mnie to czeka. Piszcie dziewczyny. To moja pierwsza ciaza a mam 31 lat :P

Gość gość
Trochę tak kijowo jak się dziecko urodzi na koniec roku, cały rok rozwoju plecy a rówieśnicy juz raczkuja.

Gość gość
No wiem wiem. Ale potem sie wyrowna. Zreszta po 5 latach staran to jest dla mnie najmniejszy problem :D

Gość gość
W ten dzien pokroilam na kostke i usmazylam 3 kilo cukinii na obiad dla gosci. Zjedlismy obiad, goscie tez, goscie pojechali a ja obiad zwrocilam i pojechalam rodzic :-). Bylam juz tydzien po termine ale myslalam ze jeszcze z tydzien tak pochodze :-)

Gość gość
Obudziłam się rano,włączyłam tv i nagle poczułam leżąc w łóżku,że się robi mokro.Wstałam i zalałam całą podłogę:) Po 7 godzinach z powodu braku rozwarcia i zanikającego tętna dziecka i tak skończyło się cc.

Gość gość
prawie do polnocy ogladalam z mezem tv, wstalam do wc a tu powódz. Wody odeszly, pojechalam do szpitala. Urodzilam po 12 h

Gość gość
Ja miałam termin na 31.12.,ale córka urodziła się 20.12. Fajnie,bo już na Wigilię byłam z córcią.

Gość gość
Ale się uśmiałam na niektórych historiach :D mnie też to czeka za kilka dni, ciekawe jak będzie u mnie ;)

Gość gość
Dzień przed porodem byłam na komisariacie policji i tam mnie jeden policjant zdenerwował mimo ze widział, że jestem w ciąży. Przeszło mi przez głowę w tamtej chwili, że przez niego, nerwy urodzę. Urodziłam na drugi dzień, o godz. 8 odeszły mi wody płodowe, dwa tygodnie przed terminem porodu.