Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie umiem się upomnieć o swoje pieniądze

Polecane posty

Gość gość

Jakiś czas temu kupiłam za swoje pieniądze materiały plastyczne do przedszkola, kwota bez szaleństwa 35 zl. pieniądze klasowe ma inna mama i miała mi oddać, niestety wiecznie nie ma gotówki, jest zabiegana, a ja nie mam ochoty tak się upominać, nie wiem co zrobić, niby nie pieniądze, ale piechotą nie chodzą. Mam zamiar paragony dać wychowawczyni i niech ona wyegzekwuje zwrot...

Gość JasnowidzXXL
Możesz paragony okazać bezpośrednio mamie dysponującej pieniędzmi. Naprawdę nie rozumiem co cię wstrzymuje

Gość gość
autorko chodzisz do przedszkola?

Gość gość
powiedz jej to w twarz, raz a porządnie, może i kwota nie jest duża, ale chodzi o zasady, no i to są Twoje pieniądze to przede wszystkim, ta mamuśka to by się pewnie o złotówkę upominała, bo tak zazwyczaj jest :)

Gość gość
Już kilka razy się w twarz upominałam, nie jestem dzieckiem, paragony jej pokazałam i tyle, zawsze mi mówi -oddam następnym razem... Specjalnie jej ich nie oddałam, bo to jakaś roztrzepana kobieta i pewnie by zapodziała, na skarbnika sama się zgłosiła, a teraz same problemy. Nie chcę afery robić o 35 zł

Gość gość
moze warto powiedziec wychowawczyni i zostawic paragony ,tej babie moze wstyd bedzie i odda kase

Gość gość
Jeśli wprost boisz się upomnieć o pieniądze to daj tej matce paragony jeżeli jest normalna sama odda kasę jeżeli nie to nawet nie masz się po co krepować i powiedz że oczekujesz o zwrot pieniędzy

Dokładnie, przekaż paragony wychowawczyni i niech ona już się martwi z taką roztrzepaną panią skarbniczką ;)