Gość gość Napisano Listopad 17, 2014 W rodzinie mojego chłopaka Mateusza nigdy nic się nie układało jego ojciec pił, bił ich matkę, ciągle robił im jakieś awantury. Jego mama zachorowała i zmarła na raka. Nic się nie zmieniło. Mariusz jest najstarszy z rodzeństwa musiał wszystkim się zajmować, chodzić do pracy. Mateusz ma 24 lata jestem z nim prawie rok. Nigdy nie rozmawiamy o jego sytuacji w domu , nie znam jego ojca i nigdy go nie widziałam. Opowiedział mi o tym wszystkim gdy był pijany bo na trzeźwo nie chce ze mną o tym rozmawiać. Chciałabym mu jakoś trochę pomóc ponieważ sam zajmuje się swoimi młodszymi braćmi ale on zawsze zmienia temat kiedy pytam co w domu, że chciałabym poznać jego rodzine. Ostatnio pił ze swoim kolegą byli nawaleni Mateusz powiedział mi że nie chce mnie skrzywdzić i żebym z nim zerwała, opowiadał jak jego ojciec bił matke to straszne :( powiedział że jesli on mnie chociaż raz uderzy że mam z nim od razu zerwać ale nie potrafiłabym za bardzo go kocham a poza tym on jest inny niż jego ojciec. Chociaż boję się naszej przyszłości chcę z nim być. Jak mam z nim porozmawiać że chciałabym mu trochę pomóc. Chciałąbym się dowiedzieć od niego czegoś więcej o jego przeszlosci. Jak mam z nim rozmawiać aby nie zmieniał tematu, żeby ze mną szczrze pogadał. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach