Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kimu

Kolagen na skórę i stawy

Polecane posty

Gość Kimu

Witam, potrzebuję dobrego suplementu który działa dobrze na jędrność skóry, ale również na stawy. Proszę o dobre opinie :) pozdrawiam!

Gość ewelajna321
Na skore używałam takiego z colway (lub coolway). Regularnie, przez dwa lata. Wielkie,czerwone blizny, przebarwienia i syfy z lat młodzieńczych prawie całkiem zniwelował. Kosztował jak dla mnie strasznie dużo bo chyba 400zl za duza butle z pompka. Nie mam juz nawet rozszerzonych porów. Co do stawów to nie mam pojęcia niestety co polecić.

Dobry wygląd skóry i ruchomość stawów zależy od kondycji kolagenu. Dlaczego? Bo to kolagen jest głównym składnikiem skóry, tkanki łącznej, powięzi. Uzupełnienie kolagenu od środka wpływa na poprawę ruchomości stawów i gładkość skóry. Ważna jest jakość kosmoceutyków których używamy: http://kolagendlakobiet.pl/kolagen-w-tabletkach/ Kolagen COLVITA Colway w kapsułkach spełnia te dwie funkcje

Kolagen za 200zł? Chyba musiałabym oszaleć! Ja znalazłam produkt Noble medica Pure Collagen za 60 zł i stosuję i jestem bardzo zadowolona. Stawy już w 3 tygodniu stosowania były wyleczone - nie pykają mi już łokcie :)

Na pewno warto wybierać preparaty w których znajduje się kolagen - bo jest on substancją, będącą głównym składnikiem budulcowym tkanki łącznej. Źródłem kolagenu są przede wszystkim żelatyna oraz skóra i chrząstki zwierząt, ale ja nie przepadam za tymi rzeczami, dlatego stawiam na suplementy :). Tutaj jeszcze kilka informacji na temat kolagenu - http://www.doppelherz.pl/wiedza/stawy/kolagen.html

Gość gość
A tutaj napisali, że kolagen należy stosować regularnie https://portal.abczdrowie.pl/jak-dziala-kolagen A czy ktoś wie, przez jaki czas należy stosować kolagen, aby zaczął działać na ból stawów? I czy jak już rozpocznie się stosowanie to należy brać go już zawsze?

Gość gość
Skóra to fajnie przyjmuje naturalne kremy :) natomiast jeżeli chodzi o stawy to dobrze wspomaga je arthroblock forte. Babcie z mojej rodziny bardzo sobie chwalą tego typu tabletki. Mogą swobodnie bawić się z wnukami :) Nie martwiąc się o bole w kolanie

Gość gość
Kolagen w tabletkach kupowałam ostatnio od noble health, dokłądnie o ten mi cchodzi -noblehealth.pl/produkt/kolagen-w-tabletkach-class-a-collagen. Widzę różnicę, może nie z dnia na dzień, ale już w drugim tygodniu suplementacji pierwsze efekty na skórze zaczęły się pojawiać.

Gość hannka
Na stawy to nie wiem czy takie łykanie pigułek coś daje. Do mnie to jakoś nie przemawia. Ja chodzę do dr Więcka się leczyć i słyszałam od innych, że on się też zajmuje teraz jakimś osoczem bogatopłytkowym. Była tam jedna Pani akurat na kontroli i mówiła, że jest w szoku jak szybko po tym minął u niej ból i lepiej chodzi. Na początku była sceptycznie nastawiona, ale stwierdziła, że woli sróbować jeszcze czegoś zanim się zdecyduje na operację, no i poleca. Ja jeszcze nie potrzebuję takiego leczenia na szczęście, ale już teraz wiem, że istnieją jakieś alternatywy nowe. podobno na ich stronie jest więcej napisane www.praktyka.info.pl

Gość gość
Jest dobra polska marka która oferuje porządny kolagen morski, chodzi mi o Noble Medica. Mają różne preparaty (kremy i tabletki) na stronie noblemedica.pl jest cała oferta. Kolagen jest dość wszechstronny bo poza tym, że poprawia sprawność w stawach to też super wpływa na jędrność skóry, wzmacnia tkankę łączną, i nie jest to jakaś bajka czy chwyt marketingowy ale po prostu biologia...