Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jegooczy

Facet rozmawiając ze mną nie patrzy m w oczy

Polecane posty

Gość jegooczy

Tylko ma jakiś taki rozbiegany wzrok rozgląda się po ścianach itp. Pierwszy raz się z tym spotkałam dlaczego tak robi?

moze ma takie tlo kulturowo-religijny ze mu nie pozwala, hm? moze jest niesmialy a moze tak ma?

Gość jegooczy
Zauważyłam że jak jesteśmy sam na sam jest nerwowy przy mnie. Gdy go o coś zapytam spuszcza głowę i mruczy coś pod nosem.

"jegooczy dziś Zauważyłam że jak jesteśmy sam na sam jest nerwowy przy mnie. Gdy go o coś zapytam spuszcza głowę i mruczy coś pod nosem" xx moze cie nie lubi i drazni go twoja obecnosc, hm? ludzie czesto tak reaguja.

Gość jegooczy
Tak a jak jest z kolegą to zaczepia ;/ no to jakby nie lubił to by cały czas był taki

"jegooczy dziś Tak a jak jest z kolegą to zaczepia ;/ no to jakby nie lubił to by cały czas był taki" xx ale do czego ty zmierzasz? najpier sie skrzysz ze koles cie ignoruje a potem cie zaczepia - ja mysle ze on sobie nawet sprawy z tego nie zdaje, ze ty przywiazujesz wage do takich d**ereli;-)

Gość jegooczy
Nie napisałam, że mnie ignoruje napisałam, że unika kontaktu wzrokowego i jest nerwowy przy mnie . Natomiast przy koledze zaczepia mnie i robi wrażenie bardziej wyluzowanego.

"jegooczy dziś Nie napisałam, że mnie ignoruje napisałam, że unika kontaktu wzrokowego i jest nerwowy przy mnie . Natomiast przy koledze zaczepia mnie i robi wrażenie bardziej wyluzowanego." xx chcesz usilnie uslyszec ze oniesmiela go twoja uroda, tak?;-) nie masz innych problemow niz analizowanie cudzych gestow?;-)

Gość gość
To wynika z nieśmiałości... ale masz problem

Gość gość
Mój mąż po wielu latach małźżeństwa tez z trudem nawiązuje kontakt wzrokowy, sama musiałam go tego uczyć. To skutek złych doświadczeń z dzieciństwa. Człowiek nie patrząc w oczy tak jakby siebie chowa, chroni.

Gość gość
Ja tak mam przy wszystkich dziewczynach, po prostu jestem wstydliwy :)

Powodów może być mnóstwo i naprawdę ciężko stwierdzić jaka jest przyczyna w tym danym przypadku. Jeżeli zachowuje się tak, gdy jesteście tylko we dwoje to może oznaczać to, że jest zawstydzony, możliwe, że mu się podobasz, czuje się przy Tobie niepewnie i boi się, że zrobi lub powie coś głupiego. Unikanie wzroku może wiązać się również z odczuwanym lękiem lub znudzeniem. Często osoby, które mają zaburzenia nerwicowe lub fobie społeczną nie utrzymują kontaktu wzrokowego, ale w tej sytuacji nie wybiegałabym aż tak daleko. __________________________________________ www.pomocwwarszawie.pl