Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

tarczyca a problemy z zajściem

Polecane posty

Gość gość

Staram się o dziecko już długo ale nie wychodzi wciąż ... Przy tym od ponad roku lecze się na niedoczynność i moje TSH bardzo się wachalo ( 4.240 -7.840 -0.100 -0.030 -5,710 - 3,860 ... Do teraz i mam trochę podniesioną dawkę od miesiąca wiec sadze że teraz mam 2 z hakiem ... Myśliciel że moje problemy są związane z tym że wcześniej TSH mi tak skakali po źle dobranych dawkach??? A jeśli teraz już dawka będzie dobra ( miedzy 1.0 a 2,5 ) to mam wiekrza szanse żeby się udało?

Gość gość
Już mam szczerze mówiąc dość tej tarczycy bo ustalenie dobrej dawki jest ciężkie zwłaszcza jak do tej ppty nie trafił na dobrego endo. Ale w marcu mam winyte w podobno świetnego lekarza

Gość gość
Wyspie się jeszcze ktoś?

Gość gość
no uregulujesz hormony, to zajdziesz w ciążę

Gość gość
a jakie brałaś te dawki? bardzo dziwne skoki TSH robiłaś pozostałe badania hormonów tarczycowych? jak usg tarczycy?

Gość gość
Reszte badań tarczycowych mam w porządku :)

Gość gość
no a co z tymi dawkami?

Gość gość
A więc tak zaczełam z grubej rury z własnej głupoty... Mając TSH 7.860 bralam euthyrox 75 ( ogólny dał mi euthyrox 50 i skierowanie do endo. Ale chciałam być mondrzejsza) ... Spadło do 0,100 (wtedy lekarz już endo ) kazał brać 5×50 i 2×75 a wtedy tsh niewiem czemu spadło do 0.030... Wtedy już dostalam najmniejsza dawkę euthyroxu 25 a po nim TSH 5,640... No i nie mogłam iść do endo to ogólny dal mi receptę na eu.50. A TSH po tym 3,860... I teraz jestem na dawce 50 a co trzeci dzień 75 i w styczniu badania bo robię je co 3-4 mc

Gość gość
no to wszystko jasne może znajdź dobrego endo i słuchaj jego zaleceń, bo niestety, ale przez własna głupotę sobie szkodzisz zamiast pomóc hormony muszą być ustabilizowane, a tak drastycznie zmieniając dawki na pewno nie uda się ich ustabilizować cierpliwości przede wszystkim ;)

Gość gość
Ale to nie były drastyczne zmiany tylko o 25 jednostek ... A co jeżeli mam za niskie lub za wysokie wyniki to chyba normalne że dawkę się zmienia

Gość gość
jak widać jednak zmiany były bardzo drastyczne skoro TSH tak skakało musisz znaleźć dobrego edno, bo ciężko będzie znaleźć dobrą dawkę jeśli byle kto będzie ją bezmyślnie modyfikował poza tym dobrze żebyś wiedziała przy jakim TSH dobrze się czujesz przyjmujesz witaminę D3 ?

Gość gość
No niestety życie bywa cieżke i jeżeli też leczysz się na niedoczynność to wiesz jak ciężko dostać się do endo. A tym bardziej znaleźć dobrego ... Ok z poczatku sama spier"oliłam sprawę ale teraz endo co 4 mies. Podnosi mi dawkę jak widzi że TSH mam za wysokie bo na tym to polega właśnie w dopasowywania dawki ... A poza tym temat dyskusji jest inny trochę :)