Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Olorinek

Praca po 12 godzin system zmianowy

Polecane posty

Od stycznia prawdopodobnie będę pracował jako pracownik ochrony a tak dokładnie taki lepszy stróż na stróżówce - jeśli będzie to system 12 zmianowy to jak wygląda to w praktyce? będę miał dodatkowe dni wolne w tygodniu?

Gość gość
zazwyczaj jest 12 i 24 wolnego.

no chyba na takiej strozowce to odpada sa niewiem moze byc tak ze kilka dni praca i kilka dni wolnego?

Gość gość
to zalezy czy tylko na same dniówki czy też noce wchodzą w grę bo to jest róznica

Gość gość
Ja pracuję w hotelu i u nas recepcjonistki mają taki system. maja różnie, czasami 12 i 24 wolne albo dwa dni po 12 i dwa trzy wolnego. Ogólnie unika się aby miały dwie noce pod rząd ale też się to zdarza. Myślę że to nawet jest ok, bo odbębnisz swoje godziny w szybciej i masz więcej dni wolnych od pracy :) W nocy też nie jest źle, one sobie śpią, siedzą sobie tez na kompie oglądają filmy. Jedyny minus tej pracy to bezpieczeństwo, bo wyobraźcie sobie że ten hotel nie jest zamykany każdy sobie może wejść o każdej porze, nie ma ochrony są tylko goście na górze i jedna recepcjonistka.

Nocki tez wchodza w gre --> wyaje mi sie ze to moze byc cos podobnego do tej recepcji... ogolnie facet chcial 4rech pracownikow docolowo a zglosilo mu sie 3ech