Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Janka24

Imię dla synka...

Polecane posty

Gość Janka24

Witam. Jest w 6 msc i tak jak w temacie będzie to syn. Gdy zaszlam w ciaze już wymyslalismy imiona. Przez ten czas nazbieralo się kilka, a problem polega w tym że nie możemy się zdecydować które będzie najlepsze. Wiem że głupie jest pytać się ludzi o takie rzeczy, ale do porodu zostały 3 msc a my mamy dylemat... Rodziny spytać się nie możemy bo płeć ma być niespodzianką. A imiona wybralismy takie: w dniu w którym dowiedzialam się że zostanę mamą do głowy wpadło mi imię Damian, a mężowi Tymoteusz. Miesiac później spodobało mi się imię Igor a mąż wpadł na Ignacego. Przeglądając stonki internetowe zauważyłam sliczne imie Gabriel natomiast mężowi spodobał się Aleksander :D. Oglądając z moją mlodsza siostra jakiś tam film usłyszałam imiona Seweryn i Ksawery które przyciagly moją uwagę. Mąż mi wczoraj powiedział że ładnym imieniem jest Karol i Stanislaw. Myśleliśmy o Szymonie,ale moja kuzynka nazwała tak synka który urodził się 2 msc temu. Heh duża lista imion się zrobiła. Przyznam że nie sądziłam że kiedykolwiek stane przed tak trudnym zadaniem jakim jest wybór imienia dla chlopca. To co pomozecie? Bardzo proszę :)

Gość gość
Myśleliście o szymonie i tymoteuszu. Może więc Tymon? :)

Gość gość
mam corke ale jak mialby urodzic sie syn bez wahania nadalibyśmy mu imie Seweryn :)

Gość gość
ja bede miec Ksawerego

Gość gość
Ja mam Gabrysia tzn wspomnianego przez Ciebie Gabriela - piękne imię, jestem zadowolona ! :D

Gość gość
Damian - ok Tymoteusz - ok Aleksander - cała wersja jest ładna, ale Olek to dla mnie całkowicie niemęskie imię Gabriel - Gabryś dla mnie również niemęskie Igor - super Ignacy - Ignaś słodko, ale później nastolatek Ignac jak dla mnie okropne Seweryn, Ksawery - ok

Gość gość
Tymoteusz aleksander lub Staś

Gość gość
ja bym chciała nikodema

Gość gośćaga
Ja mam 2-ch synków Ksawerego i Maksyma

Gość gość
Damian - nie podoba mi sie w ogole Tymoteusz - rowniez nie moj gust, ale lepsze od Damiana Aleksander - niecałkowicie niemęskie imię Gabriel - okropne! mało męskie i zniewieściałe Igor - jedno z imion których bardzo NIE LUBIE Ignacy - Ignac okropne Seweryn - jest ok Ksawery - wydumane Stanisław - podoba mi się. Chyba jakoś nam się gust rozmija, bo mało co podoba mi się z waszych propozycji :)

Gość gość
a co myslicie o imieniu Marcin

Gość gość
Marcin to spoko imię, ale Nikodem? Ludzie listości...

Gość gość
A ja mam Damianka;-) a miał być Grześ, Mateusz, Dominik... Teraz widzę ze inne imię do niego nie pasuje i Damian jest ok:-)

Gość gość
No i jeszcze Julian, Wojtuś i Franio... Zapomnialam dopisać ale mąż stwierdził ze to "stare"imiona;-) Gość od Damiana:-)

Gość gość
Maksym super!

Gość gość
Zróbcie listę tych imion i odrzuccie te ktore jendemu z was nie odpowiadają. Wybierzcie z tych które zostaną. A jak dalej będzie problem to pozwólcie najbliższym zdecydować.

Gość gość
A ja mam Pawełka :-)

Gość koralowapani
Ja też mam Damiana i chyba kiedy się urodził kiedy zobaczyłam go pierwszy raz od razu wiedziałam że trafione imię. A niebawem pojawi się u nas Maciek

Gość gość
Aleksander mam bratanka Aleksandra i wszyscy mowia do niego Aleksander lub Alek, nikt nie wola Olek.