Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość K2324

co robić? kredyt czy jeszcze dać sobie chwilę u rodziców?

Polecane posty

Gość K2324

co robić? kredyt czy jeszcze dać sobie chwilę u rodziców?

Gość K2324
Mam prawie 24 lata, męża. Założyłam własną firmę, która przynosi różne dochody- jestem nauczycielką, więc w sezonie wakacyjnym słabo. Mam też drugą pracę na część etatu i tam 1700 zł. Mój mąż zarabia od 2600 zł do 4 tys. Mieszkamy u moich rodziców. Budujemy dom, brakuje nam około 60-80 tys. żeby się wprowadzić. brać kredyt czy pociułać jeszcze parę lat?

Gość gość
bierz kredyt

Gość gość
pociułać ! Nie brac kredytów.Osobiście odradzam ,bo w życiu bywa róznie ..

Gość K2324
wiem, że bywa różnie, stąd wahanie... ale wiecie z drugiej strony- młode małżeństwo a mieszkanie z rodzicami : / ach... niby ta kwota jeszcze nie byłaby kredytem na całe życie, a jakieś 6-7, ale jednak nie wiem co robić...

Gość gość
hym tez prawda,...moze wziać chociaz na to,aby urządzić przynajmniej kuchnie łazienke i sypialnię tak abyście moli spokojnie ,aby sie wprowadzić resztę bedziecie powoli wykanczać na miejscu ...z rodzicami faktycznie ,jest róznie

Gość gość
wzięłabym niewiele ...i jednak wyprowadziłabym sie na swoje , to zawsze lepsze ,tak zdecydowanie wziąć :) bo zanim uzbierać to pewnie wiele zdrowia stracicie :P przy rodzicach...nie pisze złośliwie tylko "z tzw dośwaidczenia "

Gość gość
dziękuję, dziewczyny : ) No właśnie te ok. 60-80 tys. to tak żeby się wprowadzić tylko do wykończonego salonu, kuchni i łazienki... kredyt bym brała już w nowym roku, może marzec a może ciut później... i tak sama nie wiem. Chcę z mężem mieszkać oddzielnie, bo wiadomo najgorzej niby nie jest, ale tata starszy człowiek no ma swoje różne "odchyły":)

Gość gość
rozumiem. 80 to nie 300 tyś ,także spokojnie ,dacie radę !

Gość gość
tylko wiecie o co chodzi : ) mam różne przychody... mąż też. Właśnie boję się, bo dom niby nie kolos (135 metrów) ale jednak... u rodziców płacę 400 zł miesięcznie, a we własnym pewnie będzie z 600- 700 boję się :( a któraś z Was była w podobnej sytuacji? podzieli się swoją historią?

Gość gość
Pociułać parę lat bo jak weżniesz kredyt i po spłaceniu sobie przeliczysz ile z tego trafiło do banku czyli takzwany koszt rzeczywisty to możesz dostać zawału

Gość gość
Brakowało mi 50 tys.Wzieliśmyna 10 lat- opcja droższa, ale bezpieczniejsza, jak mamy więcej to spłacamy wyższą ratę. Zostało jakieś 25 tyś. Generalnie nie żałuję bo jestem u siebie. Niby u teściów ok, ale na wszystkim i tak trzeba było oszczędzać. W kółko prądu za dużo, wody za dużo i takie tam.

Gość gość
a 50 tys. wzięłaś jako kredyt gotówkowy czy hipoteczny? jakie masz raty?

Gość gość
Kredyty gotówkowe, hipoteczne tylko u Nas!!! Zapraszamy do kontaktu szczególnie osoby z województwa Wielkopolskiego : 695 152 008

Gość gość
Ten temat to prowokacja. Bez dwóch zdań.

Gość gość
Jedzcie za granice. W rok tyle zarobicie i nie bedziecie musieli koczowac u rodzicow. A w kredyty nie pakujcie sie jesli nie musicie

Gość gość
Szukasz taniego kredytu hipotecznego? Ta oferta skierowana jest właśnie dla Ciebie. Sam wybierasz i decydujesz kredyt z niższą marża czy kredyt bez prowizji. Kredyt dostosowany do Twoich potrzeb. Wejdź na stronę i sam sprawdź: przedstawiciel24.eu

Gość gość
w waszej sytuacji zdecydowanie lepiej będzie powoli i konsekwentnie odkładać, biorąc kredyt zawsze oddajesz dużo więcej... fajny blog dla oszczędnych: www.finansedomowe.blog.pl

Gość gość
a jak to u Was było? gdzie mieszkaliście na początku małżeństwa?

Gość gość
Planujesz zakup mieszkania lub budowę domu. Poznaj ofertę u naszego doradcy,  który pomoże Ci we wszystkich formalnościach. Zajmujemy się m.in.  kredytowaniem działalności gospodarczej (kredyty obrotowe, inwestycyjne,  hipoteczne, konsolidacyjne, developerskie), pożyczkami konsolidacyjnymi. Zapraszamy  Król Kredyty  Telefon: 600 231 869  e-mail: malgosiakrolkredyty.pl

Gość gość
Może warto pomyśleć o takim czymś jak kredyt pod zastaw nieruchomości. Takie pożyczki w ofercie ma Credit4you.eu Sprawdź, mają dobrych doradców. Sama brałam tam pożyczkę, nie tak dawno - na święta. Wypadły nagłe wydatki, a na koncie zero. Decyzję kredytową podejmują w 15 minut i jest przy tym minimum dokumentów.

Gość gość
miała spore problemy finansowe, a niestety potrzebowałam szybkie gotówki. Niestety zła historia w BIK uniemożliwiało mi otrzymanie kredytu ;/ skierowałam się do doradcy z Help Finansów, pieniądze szybko otrzymałam i bez żadnego problemu. Polecam

Gość gość
Ile ty locznie zarabiasz?