Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Prezent ślubny

Polecane posty

Gość gość

Witam. W najbliższym czasie wybieram się z mężem na ślub cywliny jego kolegi. Po ślubie przewidziany jest jakiś poczęstunek. Zastanawiam się, co z prezentem - pięćset złotych wystarczy? Co myślicie?

Gość gość
500 na ślub cywilny to o wiele za dużo, zwłaszcza jak będzie potem obiad a nie wesele :P jeżeli chcesz dać kasę to 300 spokojnie wystarczy, chyba że to jakiś przyjaciel a nie tylko kolega to można ewentualnie się zastanowić nad większą sumą ale bez przesady :P

Gość gość
Poniżej 1000 w ogóle nie wypada się pojawiać na ślubie.

Gość gość
niby czemu na ślub cywilny trzeba dawać mniej?

Gość gość
500 to w tej sytuacji dużo, tyle się daje na wesele. Jeśli cię stać i to ktoś bliski to ok ale jak dasz 300 to będzie w sam raz.

Gość gość
Bo młodych mniej kosztuje.

Gość wytatuowana  i rozczochrana
"kosztuje" to wesele. W tym przypadku skupiłabym się raczej na tym co jest po ślubie, a nie jaki jest to ślub. Swoją drogą to dajesz prezent czy płacisz za miejsce?

Gość gość
Nie płacę za miejsce. Po prostu nigdy nie byłam na cywilnym ślubie i nie wiem, jak to wygląda. Gdy idziemy na ślub z weselem, dajemy tysiac złotych. Nie wiem, czy pięćset złotych w tym wypadku, to nie będzie za mało.

Gość gość
a jak ma niby wyglądać? Zamiast księdza jest urzędnik, para składa przysięgę i zostają małżeństwem, niby czego się spodziewasz?

Gość gość
Mam na myśli to, co będzie potem. Poza tym, pytam tylko, czy 500złotych to odpowiednia kwota.

Gość gość
500 zł w zupełności wystarczy plus bukiet kwiatów oczywiście ;-)

Gość gość
czy przenioslam sie w lata 50-te… nie - to polska wspolczesna bo zniszczony przez komunizm kraj musi nadrobic jakies 60 lat 333 www.youtube.com/watch?v=AVuXtvsfeJE

Gość gość
Tak w ogóle to się daje na ile stać człowieka. A nie zastaw się a postaw się. Bez przesady

Gość gość
Taaa a jak Cię stać na 50zł to co? Nie idziesz.

Gość gość
Ważna jest obecność. Jak cienie stać na prezent to idziesz bez. Proste

Gość gość
Tego ostatniego bym nsie zaprosiła. Bez prezentu wstyd

Gość gość
Jeśli Twój kumpel jest smakoszem i lubi wykwintne smaki sugeruje zakupienie mu Highland Park 25 Years Old - to fenomenalna szkocka, ma przepiękny kolor bursztynu i niezwykle zrównoważony smak - miód i wrzos owiane dymem z istotną nutą torfu tylko w singlemalt.pl. Idealna na okolicznościowy prezent

Gość Aspina
A może ekspres do kawy? Wiem, że młodzi często nie kupują bo kasy szkoda, a na pewno by się przydał. Nespresso podobno super się sprawdza bo ma zamienne kapsułki: http://www.cafessima.pl ale warto zapytać czy chcą na kapsułki czy kolbowy tak delikatnie:)

Gość gość
A może lepszym pomysłem będzie coś ładnego, ponadczasowego, eleganckiego i niedrogiego? Np. Zastawa stołowa. Znam sklep z bardzo ładną zastawą z porcelany http://www.porcelana24.pl/ . Łatwo znaleźć coś ładnego dla siebie. :)

Gość gość
Zgadzam się, porcelana to swietny pomysl na ślubny prezent. Ja ze swojej strony mogę ci polecic sklep http://www.salonporcelany.pl/, maja tam bardzo szeroki wybor porcelany w swietnym stylu ;)

Gość gość
Wydaje mi się, że ekspres do kawy to świetny pomysł. Ja swojej przyjaciółce kupiłam ekspres ciśnieniowy z http://www.kawaserwis.pl/ . Prezent bardzo jej się spodobał.

Gość gość
ja tez jestem zwolenniczka praktycznych gadżetów, akcesoria kuchenne czy jakaś fajna zastawa stołowa to wg mnie nieśmiertelny klasyk i w http://tadar.pl/ mozna wybrać coś designerskiego.

Gość gość
Jak szłam do koleżanki na wesele to po prostu zapytałam co by chcieli dostać. Powiedziała, że marzy jej się nowoczesna zastawa z kamienia łupkowego, która idealnie będzie pasować do wystroju ich mieszkania. Zamówiłam taką www.slateplate.pl, byli bardzo zadowoleni z prezentu