Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość antyklerykalna

przed komunią ksiądz chce podpisów z mszy św.

Polecane posty

Gość gość
To co się teraz porobiło z tymi podpisami to istna parodia!! jak ja szłam do bierzmowania to spotkania były tylko w 3 kl gim teraz już są od 1 kl raz w mies spotkanie w małej gr na salach i raz w mies w kościele podpisy obowiązkowe dla mnie to chore to wymuszane i z przymusu tak naprawdę większość idzie tylko po podpis a takie chodzenie mija się z celem!!! ;./

Gość pula3478543
Jeśli już trwa rozmowa o komunii świętej, to zapraszam na zapoznanie się z ofertą prezentów dla dziecka na ten wyjątkowy dzień http://www.katalogmarzen.pl/pl/s/prezent-na-I-komunia mój kuzyn ma za kilka tygodni komunię i już zamierzam szykować mu któryś z tych prezentów, są genialne i inne niż zwykłe zabawki itp.!!!

Gość gość
Też nie rozumiem problemu autorki. Po co ciągnąć coś co jest tak naprawdę bez sensu. Jak jesteście zagorzałymi ateistami to po co chrzcicie dzieci, bierzecie śluby kościelne. Jak jesteście tacy zbuntowani i chcecie robić na przekór to zróbcie to w rzeczywistości, a nie tylko drzecie japę w internecie. Wcale się nie dziwię, że księża wprowadzili te podpisy, skoro większość osób traktuje sakramenty po macoszemu. Komunia czy bierzmowanie "bo tak", "bo wszyscy mają", a potem baj baj kościół na następnych parę lat gdy będzie coś potrzeba. Tak samo śmieszy mnie latanie z koszyczkiem w Wielką Sobotę. Lepiej smakuje to poświęcone jajo niż niepoświęcone?

Gość Zdunska Wola
Zdunska Wola diecezja Wloclawska obowiazek zbierania karteczek z niedzielnych mszy na 2 lata przed sakramentem

Gość gość
Z moich obserwacji wnika, że najbardziej ujadają ci, którzy z kościołem i z wiarą są na bakier. Nie podoba się - droga wolna. Pan Bóg nie potrzebuje takich farbowanych katolików, którzy mają problem z uczciwością, i dla których najważniejszy jest rodzinny spęd.

Gość gość
Nie rozumiem chrztubi komunii na siłę.Jeżeli rodzice sa niewierzący to po co sie tak męczą,kłamią?

Gość gość
Najwięcej problemu z podpisami mają ci, którym nie chce chodzić się na mszę do kościoła. Po co więc posyłacie dzieci do sakramentu Komunii Św.? Dla ludzi, którzy biorą aktywny udział w życiu religijnym i uczestniczą we mszy św. nie jest problemem podpisanie tych książeczek przy okazji.

Gość gość
taaa a potem stanie godzinami i czekanie bo ksiądz musi podpisać, jak większa parafia to i dzieciaków multum,dla mnie to jest zrażanie do kościoła...