Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

swedzace rece i nogi w ciazy

Polecane posty

Gość gość

prosze o porady,tak mnie swedzi,ze zaraz oszaleje:/drapac sie nie drapie,bo jest jeszcze gorzej

Gość gość
Nie jest to przypadkiem odmrożenie. Niezależne od ciąży

Gość gość
to może być cholestaza, w którym tc jesteś? masz jakieś inne objawy?

Gość gość
33 tc,w pierwszej ciazy tez mnie swedzialo,bylam wtedy na pogotowiu,ale ok wszystko bylo,jestem za granica,wiec jest inne podejscie do ciazy:/

Gość gość
mimo wszystko powinnaś się skonsultować z położną czy lekarzem, bo cholestaza to nie żarty

Gość gość
Ja też tak miałam i okazało się że po prostu mam przesuszona skórę a jak wiadomo pod koniec ciąży trochę puchniemy i sucha skóra się naciąga co powoduje swędzenie ale również może być to co napisały osoby wcześniej dlatego warto sprawdzać problem z różnych stron

Gość gość
Kobieto masz cholestaze ciazowa, tez to mialam, drapalam sie do krwi. Moj lekarz to zignoriowal, dopiero jak mi bialko w moczu spadlo, to mi powiedzial. Musisz zmienic diete, na nieobciazajaca twojego pecherzyka zolciowego i watroby. Calkowicie zrezygnuj z soli, nie jedz absolutnue fast foodow, nic przetworzonego, nic z sola. Pij duzo wody. Cholestaza zagraza twojemu dziecku, wiec zmien to co jesz, bo na pewno odzywiasz sie niezdrowo, a swedziec bedzie jeszcze bardziej...

Gość gość
Skore jak mozesz to polewaj zimnym prysznicem to przynosi ulge i nawilzaj jakimis specyfikami z mieta, ona chlodzi.

Gość gość
Jesz fast foody, gotowce i za duzo przytylas, twoja watroba i pecherzyk zolciowy daja ci znak, ze zle sie odzywiasz...

Gość gość
i tu Was zaskocze,bo waze tyle ile na poczatku ciazy.schudlam podczas tych poczatkowych miesiecy pare kg i dopiero teraz mi powoli wrocily kg,jem normalniemwiec darujcie sobie,ze przytylam albo odrzywiam sie niezdrowo

Gość gość
Ale widocznie masz slaba watrobe lub woreczek zolciowy, o ktorych dolegliwosciach nie wiedzialas. Zrob badanie moczu, czy masz w nim bialko, to bedzie wiadome. Ciaza jeszcze bardziej obciaza ci narzady. To ze jesz normalnie nie znaczy, ze zdrowo. Jezeli masz cholestaze zrezygnuj z soli calkowicie i produktow przetworzonych. Jezeli tego nie zrobisz, swedziec bedzie jeszcze bardziej, a moze i poronisz tez dziecko, lub urodzisz z uszkodzeniem...

Gość gość
dziekuje za rade odstawie sol

Gość gość
Teraz praktycznie we wszystkie produkty laduja sol, dlatego kupuj tylko nieprzetworzone produkty, bo przede wszystkim one powoduja "przesolenie" organizmu. Na poczatku ciezko sie przestawic i np jesc niesolone ziemniaki, czy mieso, ale potem przyzwyczaisz sie. Pij duzo wody.

Gość gość
Aha poszukaj w necie o diecie dla ludzi z chora watroba, jak masz mozliwosc to ja stosuj. Mi wlasnie moj GP zignorowal cholestaze... Powiedzial tylko, jak go zapytalam co mam robic z tym swedzeniem i pokazalam mu podrapane do krwi nogi, ramiona i rece, zeby smarowala olejkiem nawilzajacym... Kretyn, potem mi mimochodem powiedzial, ze bialko mi w moczu spadlo, o czym nie mialam pojecia, bo mi mowili, ze wyniki mam ok...

Gość gość
ja tez to mialam, na szczescie mi sie zaczelo ok 2 tyg przed porodem. ja dostalam jakies tabletki na to. a swedzialo strasznie, stopy i dlonie to dopiero poczatek, bedzie cie swedziec wszystko a najgorzej to w nocy. ojj wspolczuje ci.

Gość gość
Może po prostu przesuszona skóra..też tam miałam smaruj regularnie swędzące dobrym balsamem np.. Emolium, coś na atopoe zapalenia skóry..te kosmetyki świetnie nawilżają i tworzą warstwę ochronną na skórze

Gość gość
Droga autorko zanim podejmiesz JAKIEKOLWIEK działania zapytaj lekarza..nikt tutaj lekarzem nie jest..jak nie swojego to innego..bo głupot Ci naopowiadają, a to może zwykłe przesuszenie skóry..

Gość gość
Idz rano do laboratorium. Zrób ALAT i ASPAT (próby wątrobowe). Jezeli wyjdą ci podwyższone to pędź do lekarza. Cholestaza jest niebezpieczna dla dziecka.

Gość gość
Pędz do lekarza.Moja siostra to miała i wyladowała w szpitalu.Leczenie nic nie pomogło i musieli przyspieszyc cesarkę.