Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

podatek od darowizny

Polecane posty

Gość gość

Rodzice chcą przepisać na nas działkę budowlaną 30 arów, oriętuje się ktoś jaki podatek będziemy musieli zapłacić? Na necie niewiele jest, wspominają coś o jakimś formularzu, który należy złożyć to można uniknąć podatku w pierwszej grupie, gdzie indziej znowu że kwota wolna od podatku to coś ponad 9 tys wartości. Z gory dziękuję za pomoc

Gość gość
na nas znaczy na kogo? Twoi rodzice na ciebie to nic nie płacisz tylko koszt u notariusza.

Gość gość
Teściowie na mnie i męża. Jak moja babcia przepisywała dom z działką na rodziców to tata płacił, kilka tys parę lat temu, dlatego nie wiem czy da się tak nie płacić nic

Gość gość
rodzice na dziecko nie płaci się ale na zięcia już tak. Teście na męża, mąż na ciebie, wtedy nic nie płacicie podatku tylko co u notariusza za akt własności.

Gość Tyszka88
zadzwoń najlepiej tutaj: 666-013-064 to moi doradcy podatkowi i oni mi wsyzstko elegancko ogarniają

Gość gość
to niech przepiszą tylko na ciebie wtedy podatku nie płacisz a u notariusze to grosze bo to idzie od wartosci to działka 30 arów to nawet 500 zł nie bedzie kosztowac

Gość gość
Po pierwsze nie na necie tylko w necie Po drugie jest pełno informacji .http://ksiegowosc.infor.pl/podatki/inne-podatki-oplaty/139260,Podatek-od-spadkow-i-darowizn-2014-2015-limity-zwolnienia-terminy.html Formularze SDZ też sa i do wypisania ręcznego i w postaci elektronicznej Najpierw poszukaj a potem narzekaj :P

Gość gość
zajrzyj sobie tutaj biurarach.pl - oni zbieraja specjalistow z calej polski. na pewno znajdziesz kogos kto ci pomoze

Gość gość
Ty od podatku jestes zwolniona bo nalezysz do 1 grupy podatkowej ale Twoj maz bedzie musial zaplacic od wysokosci darowizny

Gość gość
ja dla pewności wolalabym skonsultować to z jakimś dobrym notariuszem, sprawdzonego mogę podsunąć w Toruniu - www.notariuszchwialkowski.pl na stronie jest całe info jeśli chodzi o taksy notarialne.