Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jakie menu na spotkanie?

Polecane posty

Gość gość

W piatek ma przyjsc do nas kolega meza z pracy z żoną. Nie mam pomysłu jak to zorganizowac. Podpowiedzcie cos. Faceci sobie troche wypiją, ona jest w ciązy wiec pewnie nie. Zrobic cos na zimno typu wedlina, salatka, czy cos innego?

Gość gość
jasne ze tak, skoro ma byc to taki poprostu wieczor. Faceci jak popija to chetnie jakas kanapeczke zjedza, czy ogorka przegryza, czy salatke. Ewentualnie jakies owoce poloz na stol i ciacho moze ta zona kolegi sie skusi. Chyba, ze chcecie np.zrobic wieczor z pizza tylko, ze skoro ona w ciazy to moze nie je takich rzeczy a szczegolnie wieczorem

Gość gość
pizza odpada, wolalabym sama cos zrobic:) mysle zby jszcze jakies leczo zronic, moze jakis sledzik

Gość gość
tez moze byc. Jeju jestem w ciazy i taka mi chec zrobilas tym leczem ze juz sie nie udzielam :D

Gość gość
najlepiej zrób jakieś fajne kanapki z różnymi dodatkami, sałatkę i może jakieś koreczki do tego jakieś ciasto czy coś słodkiego.

Gość gość
a macie jakieś przepisy na smaczne sałatki, albo jakieś sprawdzone przekąski?

Gość gość
noo koreczki fajna sprawa :) a salatke ja polecam brokulowa z jajkiem, rzodkiewka, majonezem

Gość gość
do wodki nie je sie chleba ;->

Gość gość
Ja lubię sałatki z ziemniakiem i jajkiem ale to jest taka wersja trochę ciężka:) albo zwyczajną jarzynową. Koreczki to zawsze robię w 2 wersjach: ser+kiełbaska wędzona+ogórek konserwowy i minikulki mozzarelli+czarna oliwka+pomidorek cherry.

Gość gość
ugotowany brokul z sosem czosnkowym i prazonymi platkami migdalowymi. Mniam

Gość gośćdobree
Na cieplo: zapiekanka z makaronem, z piersi kurczaka, pomidorki i ser feta Na zimno: koreczki, wedlina, ogorki, salatka polecam tez z brokulami, kalafiorem, pomidor, a na to jogurt naturalny z czosnkiem lub zwykla salatka z grecka Dodatki: orzeszki, paluszki, moze frytki wlasnej roboty (ja w ciazy mialam na frytki ochote :)

Gość gość
fajna z Ciebie żona, że Ci zależy ;) ja stawiam na to leczo, trochę sobie chlapną, a potem jak przyjdzie głód gorące leczo będzie super, ciasto może być dla żony tego kolegi...udanej imprezy pozdrawiam ;)

Gość gość
zrob takie lodki cukinii faszerowanej z serem plesniowym

Gość gość
coś muszę wymodzić:) mam nadzieję, ze beda zadowoleni:P ciasto bedzie obowiazkowo, bo moj maż przy alko duzo słodkosci je:D na sama mysl mnie mdli, ale coz

Gość gość
zrób ciasto i może właśnie leczo :) sama jestem w ciąży i to bym zjadła :D jakieś wędliny, sery to też dobry pomysł