Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

katar bez wydzieliny

Polecane posty

Gość gość

Moj 3.5 latek od 3 tygodni meczy sie z zatkanym nosem. Nie ma wydzieliny z nosa, goraczki czy kaszlu. Pediatra zapisal ibum, lipomal , wapno i wode morska. Poprawy zero. Kolejna wizyta- sinupred. Brak poprawy. Jestesmy wykonczeni bo syn budzi sie w nocy po kilkanascie raxy. Chrapie i swiszczacy oddech ma. Mial ktos podobnie?

Gość gość
Tak pomogl antybiotyk, maly łapał bezdechy i się zawieszal jak spal

Gość gość
A co piwiedzial lekarz? Bo moj chyba bagatelizuje

Gość gość
Alergiczny nieżyt nosa,astma? Alergolog by się przydał.Skoro chrapie to ma powiększone migdałki?Duszności ma w nocy? Nie dostał wziewów?

Gość gość
zrób mu inhalacje z soli fizjologicznej.

Gość gość
A moze za suche powietrze w sypialni??

Gość gość
Tez sugerowalam alergie bo ja jestem alergikiem ale nie dostalismy skierowania bo jak mial poltora roku to mial porobione testy bo czesto misl wysypke.

Gość gość
Ja też obstawiam alergię. To, że nie miał alergii 2 lata temu nie znaczy że nie ma jej teraz. Nasz alergolog zaleca powatrzanie testów co około 2-3 lata. A moze macie za sucho w domu? Spróbujcie nawilzyc powietrze a oprócz tego udajcie się do alergologa.

Gość gość
To idz do alergologa na spirometrie albo będzie miał powtórkę z testów. Wyniki testów nie są ważne całe życie w końcu.

Gość gość
To chyba pojde prywatnie do alergologa bo skierowania to sie raczej nie doprosze. A wilhotnosc powietrza mam 45% to za malo?

Gość gość
45% wydaje się być okej. Zostaje Wam alergolog. Jeżeli ma niezyt nosa spróbuj użyć nasic kids.

Gość gość
Ok dziekuje za rady

gość 2014.11.21 , Jeżeli katar nie ustępuje, polecam zgłosić się do laryngologa. Problem może być poważniejszy, dobrze, żeby sprawdził do specjalista. Może po infekcji powiększył się migdałek gardłowy (tzw. trzeci), może chodzi o obrzęk śluzówki nosa lub inne przyczyny. Leki pierwszego rzutu zastosowaliście. Czas na poradę specjalisty. Marta Piekarska