Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość emi8990

bromergon?

Polecane posty

Gość emi8990

Witam, od jakiegoś tygodnia biorę Bromergon (0,5 tabletki na noc) z powodu bardzo rozregulowanych cykli i problemu z zajściem w ciążę. Endokrynolog rozpoznał u mnie hiperprolaktynemię :(Po jakim czasie mogę się spodziewać takiego obniżenia prolaktyny, żebym mogła zajść w ciążę? Chodzi mi o to, jak szybko działa ten lek.. ;( Od swojego endo tego wyciągnąć za bardzo nie umiałam, gdy zobaczył moje wyniki spytał głupio "co na to mój ginekolog"... Miałam 38 jakichś jednostek przy normie 25. Dodam, że owulację mam, została potwierdzona usg :) Miała któraś takie problemy z PRL?? i udało się zafasolkować po Bromergonie? :( i czy nie powinnam brać większej dawki jednak??

Gość emi8890
poprawka - nie od tygodnia tylko miesiąca :))

Gość gość
U mnie zadziałał po miesiącu. Brałam 1/4 tabletki, trochę mnie po nim nosiło, byłam nabuzowana i wrzeszczałam na męża :D ale miesiączka przyszła szybciej niż zwykle, a następnej w ogóle nie było, bo szczęśliwie zaciążyłam. Teraz zaczynam 4 miesiąc :) Powodzenia!

Gość emi8890
super, gratulacje!! :) mam nadzieję, że zadziała i u mnie... biorę już od miesiąca, ale chyba mi jeszcze nic nie wyregulował, bo jak zawsze czekam długo na tą miesiączkę, już 1,5 miesiąca i nic... u mnie to norma, ale mialam nadzieję, że ten lek mi to wyreguluje :( bo o ciąży na razie nawet nie marzę :)

Gość gość
Wiesz, ja nie mam pewności, że to akurat przez bromergon. Może tak się po prostu szczęśliwie złożyło? Życzę Ci powodzenia:)) A tak w ogóle to czytałaś ulotkę? To chyba najdziwniejszy lek pod słońcem. Jako skutki uboczne może powodować: 1. hazard 2. zakupoholizm 3. rozpasanie seksualne 4. kompulsywne obżeranie się Ja przecierałam oczy jak to czytałam. Ale z drugiej strony.... hulaj dusza, masz usprawiedliwienie na wszystko!

Gość emi8890
a miałaś wysoką hiperprolaktynemię? albo czy w ogóle miałaś? wiesz, ponoć PRL uniemożliwia zajście w ciążę w ogóle ;) tak, cytowałam tę ulotkę przy znajomych, mieli ubaw z tego hazardu :D a facet cieszył się możliwością zwiększenia libido :D

Gość gość
Nie, miałam trochę podwyższoną prolaktynę - 574,1 - w trzecim dniu cyklu. Pozostałe hormony były ok.

Gość emi8890
to ja mam wręcz masakrę hormonalną... wolę nie wiedzieć nawet czy i jak powinnam to leczyć i czy inne też zaburzają płodność i jak bardzo, żeby sobie dodatkowych stresów nie zapewniać... na razie walczę z prolaktyną, w styczniu mnie czeka kolejna wizyta i badania, na które już teraz wydałam więcej niż bym chciała.. ;/

Gość gość
Poszukaj endokrynologa na nfz to badania powinny być darmowe, albo chociaż częściowo refundowane. Ja niestety chodzę prywatnie i trochę mnie to kosztuje, ale nie chcę teraz zmieniać lekarza, bo nie wiadomo na kogo się trafi, zwłaszcza, że w ciąży muszę pilnować tarczycy, bo mam hashimoto. Ale czytałam (nie pamiętam gdzie....) że hormony można też regulować zdrowym odżywianiem. Sama się zastanawiam czy by ie iść do jakiegoś fajnego dietetyka. Życzę Ci powodzenia!

Gość gość
hahaha, rozpasanie seksualne :D super skutek uboczny ;)

Witajcie dziewczyny,ja od 16 stycznia zaczelam brac Bromergon przez pierwszy tydzien pol tabletki na noc,pozniej mam brac jedna tabletke.Po pierwszej tabletce strasznie mi sie w glowie krecilo,ze ledwo doszlam do pokoju pozniej bylo juz ok.Ale dziwi mnie to,ze 3 stycznia skonczyla mi sie @,a dzis dostalam znowu czy to jest normalne po tych tabletkach??

Gość Mycha19992
Hej dziewczyny! ;) Ja mialam badane hormony 3lata temu okazalo się ze Prolaktyna byla lekko podwyzszona jakos 29,38 lekarz przepisal tylko jakieś ziołowe tabletki na zespół napiecia pm i wspomniał ze gdybym chciala zajść w ciążę bez tabletek na obniżenie Prolaktyny się nie obejdzie. Minęły 3lata obecnie mam 23lata i jestem 5miesięcy po ślubie. Uznałam że jeśli za jakiś czas chcemy mieć potomka trzeba sie wybrać do ginekologa :) odrazu wszystkie badania usg itd. Dziś odebralam badania i prolaktyna wzrosla az do 38,67.. lejarka przepisala bromergon i to 2x1 wzielam jedna i czuje się jak narazie okropnie - bol głowy, zawroty, nudności mam nadzieje że będzie coś lepiej. a jak u was ze skutkami ubocznymi??