Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak często robicie dzieciom badania

Polecane posty

Gość gość

jw. - nie chodzi mi jak jest chore - tylko tak profilaktycznie - krew, mocz, żelazo? Cos jeszcze? Pytam bo czy jak wszystko jest ok to narazac dziecko na kłucie?

Gość gość
moja córka 1 badanie miła w wieku 8 lat i to zrobiłam prywatnie , krew pobrali z palca, nie widziałam potrzeby narazac ja na stres i ból, jak dziecko nie ma zadnych niepokojacych objawów to nie ma sensu go kłuć i narazac na zakażenie jakims wirusem

Gość gość
Ostatnio badanie ogólne moczu miał miesiąc temu jak podejrzewałam infekcję, morfologię- na bilans dwulatka, teraz pewnie na bilans czterolatka za 3 mce będzie następna. Gdybym widziała jakieś niepokojące objawy, robiłabym częściej, tym bardziej że mały się igieł nie boi. Ja morfologię mam przy każdym oddawaniu krwi, czyli co ok. 4-5 mcy jak chodzę, ale badanie moczu ostatnio w ciąży robiłam, właśnie mnie ginekolog wysłał na kolejne.

nie da się zarazić żadnym wirusem przy pobieraniu krwi, bo sprzęt jest jałowy i jednorazowy, także nie powtarza bzdur. Raz na rok, dwa obowiązkowo robię morfologię, analize moczu.

Gość gość
nie bądź taka pewna ,czy się nie zarazić bo mnie zarażono żółtaczką równy miesiąc leżałam w szpitalu .

Gość gość
uppp

Gość gość
czyli nie co roku?

Gość gość
Jak nie ma potrzeby, nie ma niepokojących objawów to po co? Moim zdaniem to bez sensu.

Gość gość
moja corka ma 7lat a syn 2, zadno z nich nie mialo jeszcze robionych badan, nie maja zadnych niepokoiacych objawow, dobrze jedza, ladnie rosna i prawie wcale nie choruja, wiec nie widze potrzeby