Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agagagaga876

Meldunek w Niemczech a meldunek w Polsce

Polecane posty

Gość agagagaga876

Witajcie, za miesiąc wyjeżdżam na stałe do Niemiec.W moim Urzędzie Gminy powiedziano mi, że muszę się wymeldować i przetlumaczyć takie potwierdzenie wymeldowania, żebym mogła zameldować się w Niemczech.No,ale logicznie patrząc,potrzebuję mieć dokument tożsamości w moim przypadku dowod osobisty.Jak się wymelduję,bedzie on nie ważny, Czy mogę miec meldunek i w Polsce i w Niemczech?

Gość gość
niemiecka głupota jak cholera ! ale niestety tak to tutaj jest w tym k*****idole szkopskim obywatelstwa nie masz a do tego pozbywają się stałego meldunku we własnym kraju :O dowód bedziesz miała ważny dopóki utraci on ważność a co do meldunku ...wymelduj się wyrób papier ,przedstaw go szkopskim ciulom a potem się zamelduj znowu :) niech nas szkopy w dooope cmokną

Gość gość
Ja mam meldunek w polsce i w niemczech nikt nigdy nie robil mi zadnych problemow.

Gość agagagagagaga876
a co musiałeś przedstawiać przy meldowaniu się w DE? bo mnie tu straszą, że muszę mieć te wymeldowanie i to przetłumaczone....nie chce sobie bigosu narobić z tym, żeby się później nie bujać 700 km i załatwiać urzędowe sprawy....Dowód z adresem,pod którym nie jestem zameldowana będzie ważny?kurcze,to mnie pociesza. to może z innej beczki jeszcze,jadę tam,bo mój narzeczony tam mieszka,jest niemcem. Czy ja po slubie z automatu dostaję obywatelstwo,mogę mieć niemiecki dowód?no bo analogicznie,muszę zmienić dowód ze względu na nazwisko....I nienwiem,czy muszę tam zdawać jakiś kurs z niemieckiego,czy jak to się odbywa?

Gość gość
na samo otrzymanie pobytu stałego bedziesz musiala zaczekac lat 5 a na obywatelstwo jak sie nauczysz b.dobrze niemieckiego ,nie bedziesz pobierac zadnych swiadczen socjalnych i zdasz egzamin skladajacy sie z 300 pytan :) zatem do tego jeszcze baaardzo dluga droga dowod zmieniasz w polsce bo w DE nie wydadza do czasu uzyskania pobytu na stale :) kurs mozesz sobie sama oplacic jaki chcesz nikt ci tego nie broni

Gość gość
Mozesz miec zameldowanie w Polsce, a w de to przemilczec. Nikt nie bedzie tego sprawdzal. Poza tym po co polski dowod, wystarczy paszport.

Gość gość
Bzdura, w Niemczech do zameldowania nie jest potrzebny żaden dokument wymeldowania z Polski, nikt cię o to nie zapyta. Możesz mieć też aktualny dowód, aczkolwiek jak chcesz, możesz w Polsce wyrobić sobie dowód bez adresu. Przydaje się, bo jest poręczniejszy, niż paszport. Obywatelstwo, jeśli masz męża Niemca niby możesz dostać wcześniej, ale musisz egzamin z języka i historii i kultury Niemiec i też zdać.