Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kasiaszatanistka1994

Katolicy, co sadzicie o tekście tego utworu?

Polecane posty

to tekst black metalowego zespołu Mord: Opowiedz mi o bogu swym, o tym jak uwolnił cie od męk Gdy płakałaś każdej nocy, po tym jak zgwałciłem cię Opowiedz mi o strasznym piekle, Tam gdzie będę pokutował za ten grzech Spluń na krzyż, w twej waginie ogień Nektar menstruacji potęguje Bestii głód Podnieś nóż, niech twa dusza spłonie Oto czas zagłady życia u piekielnych wrót Posłuchaj o rozkoszy, jaka twe niewinne usta dały mi Tamtej nocy na cmentarzu, kiedy w blasku zniczy brałem cię Posłuchaj o swym upodleniu, o tym jak smakował ci mój kał O tym jak krzyczałaś z bólu, czując jak mój fiut rozrywał dupę twa Spluń na krzyż, w twej waginie ogień Nektar menstruacji potęguje Bestii głód Podnieś nóż, niech twa dusza spłonie Nadszedł czas zagłady życia u piekielnych wrót Opowiedz mi o swej wierze, w śmieszną kukłę przybitą do dwóch desek O twym chorym uwielbieniu, do biblijnej sterty kłamstw Opowiedz mi o wiecznym potępieniu, które niby w piekle czeka mnie Podoba wam sie? :)

Gość gość
Nic, szmira jak każdy inny kuchenny tekst :O

Gość gość
Inaczej metalowy no wiesz garnek o garnek.

jesteś upośledzony umysłowo, albo schizofrenikiem, że bez przerwy gdy mowa o muzyce metalowej gadasz o jakichs garnkach? Nie pierwszy raz czytam ten tekst "blabla bla garnek jeden o drugi" w moim temacie, a zero związku jednego z drugim. :)

Gość disco mama kasiszatanistki1994
Lekcje juz odrobiłas gowniaro?!

tu macie inny tekst tego zespołu, ładny? :) Zrodzony z klatw i bluznierstw Syn wiedzm i demonow Ja czarci pomiot z piekla przybywam by zniszczyc kult nazarenczyka Opetany przez chuc i gniew Tancze na ich grobach W oparach kadzidel i blasku swiec Odprawiam mroczne rytualy Na wiatrzystych pustkowiach moj dom Gdzie diably kopuluja bluzniac i szydzac Na skalistych wybrzezach moja samotnia Spowita mgla znad cmetarzy Odziany w trupi smrod Syn wiedzm i demonow Spogladam na zgliszcza i popioly Na morza ich krwi Niech szczezna wyznawcy jahve Niech plona ich swiatynie Niech ich kobiety rodza matrtwe dzieci Niech sepy ucztuja nad cialem ukrzyzowanego

Gość gość
Rynsztok!

Gość gość
Kasiu dorośniesz to zrozumiesz też przechodziłam fascynację muzyką satanistyczną jakiś 12 lat temu. Minie, jak trądzik

Gość gość
Kaśka ty chyba żartujesz z tym pierwszym tekstem. Przecież to totalne dno, zarówno pod względem literackim jak i przekazu. Kasiaszatanistka1994 dziś pewnie nudnych i smętnych piosenek o miłości smiech.gif xx Chcesz nudną i smętna piosenkę o miłości? To masz :) he he Ty mie richtik kusisz, jo Cie richtik chca Jo Ci richtik przaja, Ty mie kusisz fest Ty mie richtik kusisz, jo Cie richtik chca Jo Ci richtik przaja, Ty mie kusisz fest Jaaa... Ty kusisz mie Jaaa... Jo durch Cie chca Bier mie, jo Ci przaja Bier mie, jo durch Cie chca Bier mie, jo Ci przaja Bier mie, jo durch Cie chca Bier mie, jo Ci przaja Bier mie, jo durch Cie chca Bier mie, jo Ci przaja Bier mie, jo durch Cie chca Jaaa, jo durch Cie chca Jaaa, Ty bier mie durch Pódź sam, jo już ida, idź furt, niy chca Cie Niy chca, jo niy puda, idź furt nie bier mie Pódź sam, jo już ida, idź furt, niy chca Cie Niy chca, jo niy puda, idź furt nie bier mie Ty niy bier mie Jaaa... Ty bier mie durch Jest piynkna jak kwiat I zimna jak konsek lodu Jyj blask razi mie Zawiyrom oczy i leca Furgom jak szmoterlok na lufcie I niy poradza stanunć Kiej godum jy Leć... Bier mie Podź sam Bier mie, jo Ci przaja Bier mie, jo durch Cie chca Bier mie, jo Ci przaja Bier mie, jo durch Cie chca Bier mie, jo Ci przaja Bier mie, jo durch Cie chca Bier mie, jo Ci przaja Bier mie, jo durch Cie chca Jaaa... Jo durch Cie chca Jaaa... Ty bier mie durch Bier mie... Pódź sam... Kożdy z nos jom spotko na swyj drodze I niy oprze sie To jest Anielica Mo na imie Śmierć xx Tak nawiasem to Kat którym się jarasz tak naprawdę od niedawna, ma jedną z najpiękniejszych piosenek o miłości, tylko obawiam się, że ze swoją zdolnością interpretacji jej nie znajdziesz. :)

"Tak nawiasem to Kat którym się jarasz tak naprawdę od niedawna" od jakichś 4 lat. "Kaśka ty chyba żartujesz z tym pierwszym tekstem." Nie, jak wklejam bluźnierczy i karykaturalny tekst i pisze "katolicy co o tym sadzicie" to nie robie tego w celu prowokacji i zabawy, a skądże :classic_cool: tylko czemu taki mały odzew? :( "Przecież to totalne dno, zarówno pod względem literackim jak i przekazu. " Zgodny z estetyką blackmetalową, angielskie teksty niektórych zagranicznych zespołów blackmetalowych(i nie tylko) tez brzmią idiotycznie po przetłumaczeniu na polski. Fakt, nic wybitnego, ale nie o to mi tutaj chodzi :classic_cool: "ma jedną z najpiękniejszych piosenek o miłości" Łza dla cieniów minionych nie jest o miłości tylko o tym, że ktoś umarł i jest smutno że nie żyje :D

Gość gość
@ Kasiaszatanistka1994 dziś to tekst black metalowego zespołu Mord x Słuchasz tych pozerów? Stanowczo wolę ten tekst: Nothing to prove Just a hellish rock n' roll freak You call your metal black? Its just plastic lame and weak We're to old to cold To old and to cold

Gość gość
Co jest nieprawidłowego w określeniu muzyka satanistyczna nie wiem, ale skoro Cię rażą szczegóły zajrzyj do słownika nie będziesz pisać powtarzam przez "ż". Satanizm taki prawdziwy to nie słuchanie tego typu muzyki- ona jest robiona dla pieniędzy, dla takich dzieci jak Ty. I sataniści na kafe nie piszą a z Tobą raczej by nie rozmawiali jeszcze. Chociaż pocieszna jesteś z tym swoim zapałem.

Gość gość
Kasiaszatanistka1994 dziś w ogóle co to jest "muzyka satanistyczna"? nie ma takiego gatunku. Kasiaszatanistka1994 dziś Pewnie nigdy nawet nie słuchałas metalu, skoro nie wiesz jak sie nazywa, tylko przeczytałas jakies kościelne broszurki o "muzyce satanistycznej" smiech.gif xxxx A słyszałaś o czymś takim jak Christian Black Metal inaczej Unblack Metal? Widzisz nawet Katolik może słuchać bez wyrzutów księdza metalu w klimatach black brzmieniowych. :)

"Co jest nieprawidłowego w określeniu muzyka satanistyczna nie wiem" to, ze nie ma muzyki satanistycznej, satanistyczna jest tylko jej tematyka, ale nie istnieje taki gatunek, i nie ma czegoś takiego jak "lubienie muzyki satanistycznej" bo satanistyczna muzyka może być muzyką z różnych gatunków muzycznych od poezji śpiewanej po pop i nie sądze żeby komuś podobała sie każda muzyka tylko ze względu na satanistyczną tematyke.Ja jestem fanką metalu, a nie jakiejś wymyślonej przez kościół "muzyki satanistycznej" "Satanizm taki prawdziwy to nie słuchanie tego typu muzyki- ona jest robiona dla pieniędzy, dla takich dzieci jak Ty." 1.wiem na czym polega satanizm laveyański i inny, pisałam o nim na forum dużo razy. 2.Wiekszośc fanów metalu to ludzie dorośli, nie dociera to do ciebie?

"ona jest robiona dla pieniędzy", a to dobre, wiesz na graniu metalu, zwłaszcza w podziemiu black metalowym nie zarabia sie kokosów, a wspomniany przeze mnie zespól Mord to taki underground, że nie sadze że kiedykolwiek cos zarobili, poza darmowym piwem w klubie jako zapłate za koncert.

Gość gość
tak? a w życiu codziennym- co daje ci satanizm?

Gość gość
Nie Kaśka, to jest piosenka o miłości i przemijaniu, a nie tylko o smutku po stracie. "Zgodny z estetyką blackmetalową"- To jest według ciebie estetyka black metalowa????? "-Posłuchaj o swym upodleniu, o tym jak smakował ci mój kał O tym jak krzyczałaś z bólu, czując jak mój fiut rozrywał d**ę twa" No to cię chyba nieźle poje/b/ało! Owszem wklejasz takie teksty dla zabawy, bo ci się nudzi, bo bawi cię jak kogoś to zirytuje. Gdybyś chciała podyskutować na ten temat to nie kierowalabyś wątku do katolików, czyt.ludzi chodzących do kosciołka i bardzo wierzących.

"tak? a w życiu codziennym- co daje ci satanizm?" Nic nie daje bo nie jestem satanistka, raczej ateistką o ciągotach antyteistycznych, zafascynowana jednakże rodzimowierstwem słowiańskim. Jesli kazesz mi sie samookreślać.

"To jest według ciebie estetyka black metalowa?????" tak, black metal na ogół w warstwie lirycznej porusza sie w tym co jest złe, bluźniercze, brudne i ohydne, czyni to w sposób mniej lub bardziej subtelny.Wobec tego, co ci sie nie podoba w tym fragmencie, poza tym, że jest wulgarny i obsceniczny i troche smieszny?

Gość gość
Lepiej zapytaj niejakiego Tomasa Enrique, w końcu to też katolik... :P

Gość gość
uuu a już myślałam, że faktycznie masz coś do powiedzenia... żegnam