Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co byscie zrobili na moim miejscu

Polecane posty

Gość gość

Moj dziadek zmarl tydzien temu i dowiedzialam sie, ze przepisal mi caly dom. Problem polega na tym, ze w tym domu od lat mieszkal z dziadkiem brat ojca z 3 dzieci i zona. My mieszkamy za granica, jestem jedynaczka, ale z dziadkiem nie mamy kontaktu od 15 lat (konflitky rodzinne -dluga historia). Jedynie dzwonilam do niego na swieta i wysylalam pocztowki. Teraz dowiedzialam sie, ze w testamencie pominal cala rodzine, zostawiajac wszystko mi. Dom nie jest zaduzony, dziadek mieszkal na parterze, u gory jego syn, a 3 mieszkania sa wynajmowane. Moj wujek bedzie kierowal sprawe do sadu o uniewaznienie testamentu, bo uwaza, ze nalezy mu sie cos za opieke nad dziadkiem. Prawnik nam powiedzial, ze sprawa bedzie ciagnela sie najprawdopodobniej latami, co zwiazane bedzie tez z duzymi kosztami. Dlatego mam pytanie, co byscie zrobili na moim miejscu. Zaproponowali wujkowi polubownie polowe, czy jednak czkac na wyrok sadu.

Gość gość
połowę, dogadajcie się sami, bo to faktycznie może się toczyć w nieskończoność a efekt być może będzie ten sam